Eiropieši netic Turcijas iestāšanās ES perspektīvai

© AFP 2023 / THIERRY CHARLIERTurcijas un ES karogi. Foto no arhīva
Turcijas un ES karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Puse Eiropas iedzīvotāju apšauba Turcijas iestāšanos Eiropas Savienībā.

RĪGA, 24. maijs – Sputnik. Sputnik.Viedokļi organizētās aptaujas rezultāti liecina: puse aptaujāto Eiropas iedzīvotāju (49%) uzskata, ka Turcija nekad neiestāsies Eiropas Savienībā (ES) vai kļūs par savienības dalībvalsti ne ātrāk kā pēc 10 gadiem. Šādu viedokli pauda 58% vāciešu, 55% franču un 33% britu. Dati tika saņemti aptaujā, ko veica plaši pazīstamā pētījumu kompānija Ifop Francijā un britu kompānija Populus saskaņā ar informācijas aģentūras un radio Sputnik pasūtījumu.

Флаги Турции и Евросоюза - Sputnik Latvija
Turcija draud iesaldēt vienošanās ar ES "dubulto standartu" dēļ

Uz jautājumu "Kad, pēc jūsu domām, Turcija iestāsies ES", tikai 17% aptaujāto franču, 27% vāciešu un 38% britu atbildēja, ka Turcija iestāsies ES tuvāko desmit gadu laikā. Uz šo jautājumu nevarēja atbildēt 29% Lielbritānijas, 28% Francijas un 15% Vācijas iedzīvotāju.

Aptauju Lielbritānijā veica viena no vadošajām šīs valsts pētījumu kompānijām – Populus. Aptauja notika laikā no 2016. gada 15. līdz 21. aprīlim. Francijā un Vācijā aptauju organizēja iFop, vecākā sabiedriskās domas aptaujas kompānija. Šajās valstīs aptauja ilga no 14. līdz 18. martam. Aptaujā piedalījās Lielbritānijas (1045 cilvēki), Vācijas (989 cilvēki) un Francijas (1008 cilvēki) iedzīvotāji.

Atlasē pārstāvēti valsts iedzīvotāji atbilstoši dzimumam, vecumam un dzīves vietei. Maksimālā atlases kļūda kopumā veido +/- 3,1%, ņemot vērā 95% ticamību.

Izziņa par projektu Sputnik.Viedokļi.

Starptautiskais projekts, kura mērķis ir sabiedriskās domas aptauja, darbu sāka 2015. gada janvārī. Par projekta sadarbības partneriem kļuva plaši pazīstamās pētījumu kompānijas Populus un Ifop, vecākā kompānija Francijā, kas nodarbojas ar sabiedriskā viedokļa aptaujām. Projekts Sputnik.Viedokļi regulāri organizē sabiedriskās domas aptaujas Eiropas valstīs un ASV aktuālos sociālos un politiskos jautājumos.

Sputnik (sputniknews.com) — ir ziņu aģentūra un radio ar multivides informācijas centriem vairākos desmitos valstu. Sputnik ietver vietnes vairāk nekā 30 valodās, analogo un ciparu apraidi, mobilās lietotnes un lapas sociālajos tīklos. Sputnik ziņas ik dienas iznāk angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Ziņu lente
0