Politika

Obama nevēlas atvainoties par kodolbumbu sprādzieniem Japānas pilsētās

© Фотохост-агентство / Pāriet pie mediju bankasASV prezidents Baraks Obama. Foto no arhīva
ASV prezidents Baraks Obama. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents apmeklēs Hirosimu 27. maijā. Baraks Obama ir pirmais amerikāņu prezidents, kurš savā prezidentūras periodā apmeklēs pilsētu, kurā ASV nometa kodolraķeti.

RĪGA, 22. maijs – Sputnik. ASV prezidents Baraks Obama apstiprināja, ka, apmeklējot Japānu "lielā septītnieka" (G7) samita ietvaros, neplāno atvainoties par kodolsprādzieniem Hirosimā un Nagasaki 1945. gadā, vēsta RIA Novosti.

ASV prezidents apmeklēs Hirosimu 27. maijā. Baraks Obama ir pirmais amerikāņu prezidents, kurš savā prezidentūras periodā apmeklēs pilsētu, kurā ASV nometa kodolraķeti. G7 samits notiks 26.-27. maijā Isešimas pilsētā Japānā.

"Mans mērķis ir nevis pievērsties pagātnei, bet gan uzsvērt, ka kara laikā visās pusēs mirst nevainīgi cilvēki, un mūsu pienākums ir darīt visu iespējamo, lai nodrošinātu mieru un dialogu visā pasaulē. Mums ir jāturpina cīnīties par mieru bez kodolieročiem. Pie tā esmu strādājis, kopš brīža, kad sāku pildīt prezidenta pienākumus," – pavēstīja ASV līderis intervijā Japānas telekanālam NHK.

ASV prezidents Baraks Obama - Sputnik Latvija
Obama pieņemšanas laikā izsmēja Trampu un nosvieda mikrofonu

"Man šķiet, ir svarīgi atzīt, ka karadarbības karstumā līderi pieņem dažādus lēmumus. Uzdot jautājumus un pētīt šos lēmumus – tas ir vēsturnieku darbs, taču es, kā cilvēks, kurš septiņus ar pusi gadus ieņem savu posteni, zinu, ka ikviens valsts vadītājs pieņem ļoti smagus lēmumus, it īpaši kara laikā," — piebilda Obama.

ASV piloti 1945. gada augustā nometa kodolbumbas uz japāņu pilsētām – Hirosimu un Nagasaki. Kodolsprādzienu rezultātā Hirosimā gāja bojā 140 tūkstoši cilvēku, Nagasaki – 74 tūkstoši. Kodolsprādzieni Hirosimā un Nagasaki ir vienīgi kodolieroču militārās pielietošanas piemēri cilvēces vēsturē.

Ziņu lente
0