Informācija par EgyptAir reisa pasažieriem

© Bernard DUPONT / Fly EgyptairKompānijas EgyptAir lidmašīnas spārns. Foto no arhīva
Kompānijas EgyptAir lidmašīnas spārns. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālajos tīklos publicēta informācija par avarējušās lidmašīnas EgyptAir ekipāžas locekļiem un pasažieriem. Bojāgājušo vidū ir Ēģiptes, Kuveitas, Lielbritānijas, Austrālijas un Kanādas pilsoņi.

RĪGA, 21. maijs — Sputnik. Medijos un sociālajos tīklos publicēta informācija par Vidusjūrā avarējušās lidmašīnas A320 pasažieriem un ekipāžas locekļiem. Lidmašīna ceturtdien virs Vidusjūras pazuda no dispečeru radariem, vēsta Sputnik Igaunija.

Аэробус 320 авиакомпании EgyptAir, который исчез с радаров над Средиземным морем в четверг 19 мая 2016 - Sputnik Latvija
EgyptAir lidmašīnas atlūzas atrastas jūrā

Ēģipters Civilās aviācijas ministrijas pārstāvis un aviokompānijas pārstāvis apstiprināja The New York Times, ka lainera kapteinis bija 36 gadus vecais Mohameds Šakīrs (Mohamed Saeed Shaqeer). Aviokompānijas pārstāvji pastāstīja, ka viņam bijusi ievērojama pieredze darbā ar Airbus A320 un uzsvēra, ka ne kapteinis, ne otrais pilots nav bijuši nekādu politisko partiju vai kustību biedri.

Jau divus gadus EgyptAir strādāja 23 gadus vecā Samara Eza Eldina – avarējušā reisa stjuarte. Dažus mēnešus pirms sākt darbu EgyptAir, viņa savā Facebook lapā publicēja fotogrāfiju, kurā redzams, kā Samara iznāk no jūras slapjā apģērbā ar čemodānu rokās, un fonā redzama grimstoša lidmašīna. Stjuartes draugi uzskata, ka ar šo fotografiju viņa piesaukusi savu traģisko nāvi.

Šajā reisā uz Kairu devies arī Amjēnas pilsētā (Francijā) esošā uzņēmuma Procter & Gamble vadītājs Ahmeds Helals (Ahmed Helal). Informāciju par to, ka viņš bijis lidmašīnā, snieguši franču politiķi un kompānija, kurā viņš strādājis. Amjēnas mērs un municipālā padome mājas lapā pauda līdzjūtību sakarā ar Helala nāvi.

Ēģiptes bruņotie spēki meklē lidmašīnas "melno kasti"

Karavīriem, kas iesaistīti katastrofā cietušās lidmašīnas atlūzu meklēšanā un savākšanā, izdevies noteikt iespējamo pašrakstītāja ierīču atrašanās vietu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ēģiptes preses izdevumu publicēto informāciju.

"Šī zona atrodas 3-4 jūras jūdžu (aptuveni 5,6 — 7,4 km) attālumā no lainera katastrofas vietas", — precizēja meklēšanas darbiem tuvs informācijas avots.

Viņš paskaidroja, ka "melnās kastes" meklē zemūdenes, kā arī īpaši ekipēti Ēģiptes JKF kuģi. "Atrast lidojuma datu reģistratorus  ir galvenais uzdevums, tāpēc pat lidmašīnas atlūzas netiek paceltas no ūdens nekavējoties, bet gan tikai pēc viņu atrašanās vietas precīzas fiksācijas, jo pretējā gadījumā jūrā iespējams viegli "pazaudēt" lidmašīnas katastrofas ainu, un tad dzīles iegrimušās "melnās kastes" neizdosies atrast," – paskaidroja Ēģiptes avīzes "Al Ahram" portāla informācijas avots.

Francijas Civilās aviācijas izmeklēšanas un drošības analīzes biroja eksperti apstiprināja, ka neilgi pirms katastrofas lidmašīnas salonu piepildījuši dūmi.

Televīzijas kanāls CNN jau vēstīja, ka detektors konstatējis dūmu klātbūtni. Tas redzams aviācijas sakaru atskaites sistēmas ekrānuzņēmumā. Datu saņemšanas laiks aptuveni sakrīt ar laiku, kad lidmašīna pazuda no radaru ekrāniem.

Aviokompānijas EgyptAir pasažieru lidmašīna, kas devās no Parīzes uz Kairu, pazuda no radaru ekrāniem ceturtdienas rītā virs Vidusjūras, Ēģiptes gaisa telpā. Tajā bija 66 pasažieri un ekipāžas locekļi. EgyptAir informēja, ka reisā MS804 devušies 56 pasažieri, tostarp arī trīs bērni, un desmit ekipāžas locekļi. Pasažieru vidū bija 15 francūži, 30 Ēģiptes pilsoņi, viens Lielbritānijas un viens – Beļģijas pavalstnieks, divi irākiešie, divi Kuveitas pilsoņi, viens Saūda Arābijas pavalstnieks, viens – Sudānas, viens – Čadas, viens – Portugāles, viens — Alžīras un viens Kanādas pilsonis.

Ziņu lente
0