Vēl viens britu ģenerālis sapņo par kodolkaru ar Krieviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais NATO virspavēlnieka vietnieks aicināja aliansi nostiprināt aizsardzību Baltijas valstīs, ņemot vērā Krievijas radītos kodolkara draudus. Tādu paziņojumu izplatīšana ir pret Krieviju vērstās Rietumu kampaņas elements, pauda uzskatu militārais eksperts Igors Korotčenko.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik, Marija Šeludjakova. Pensionētā britu ģenerāļa sera Ričarda Šīrefa izteikumu par kodolkara draudiem no Krievijas puses nav iespējams uztvert nopietni, paskaidroja Pasaules ieroču tirdzniecības analīzes centra direktors Igors Korotčenko. Bijušā NATO spēku Eiropā virspavēlnieka vietnieka pieņēmumus viņš nosaucis par acīmredzamiem murgiem.

Солдаты НАТО на полигоне Адажи во время учений - Sputnik Latvija
FT: NATO nejutās droši Austrumeiropā

Ģenerālis Ričards Širefs pauda pieņēmumu par to, ka tuvākā gada laikā varot izcelties kodolkarš starp NATO un Krieviju, un aicināja aliansi paplašināt aizsardzības iespējas Baltijas valstīs, jo, pēc viņa domām, par uzbrukuma mērķi varot kļūt Igaunija, Lietuva vai Latvija. Pie tam viņš ir pārliecināts par to, ka konfliktā noteikti tikšot likti lietā kodolieroči, jo tie esot iekļauti Krievijas militārajā doktrīnā.

"Tie ir smagi slima cilvēka vārdi. Acīmredzot, viņš drīz vien izlēks pa logu ar kliedzienu "krievi nāk". Pats par sevi saprotams, Krievija negatavo nekādu iebrukumu Baltijas valstīs un kodolkaru. Tādi murgi ir pret Krieviju vērstās Rietumu kampaņas elements, kas nu jau divus gadus aug augumā, it īpaši Lielbritānijā," – atgādināja militārais eksperts.

Korotčenko uzskata, ka minētie izteikumi liecina par aukstā kara laiku domāšanas recidīvu.
"Ģenerālis, šķiet, ir saskatījies BBC filmas, kur atainots Krievijas un NATO kodolkarš Latvijas teritorijā. Ar tādiem izteikumiem ģenerālis demonstrē viedokli par filmu, kas smagi satriekusi viņa apziņu," – piebilda Korotčenko.

Истребитель F-22 ВВС США - Sputnik Latvija
NATO rīcību pie Krievijas robežām politologs salīdzina ar nacistiskās Vācijas pasākumiem

Sers Ričards Širefs ieņēma NATO spēku Eiropā virspavēlnieka vietnieka posteni laikā no 2011. līdz 2014. gadam. Šonedēļ dienas gaismu ieraudzīja viņa grāmata "2017: karš ar Krieviju". Notikumi tajā ir izdomāti, taču autors apgalvo, ka "tie ir ļoti ticami."

Rietumos ne vienu reizi vien jau ir pieminēti draudi, ko radot Krievija – ar šo ieganstu alianse aizbildina nepārtraukto spēku palielināšanu Austrumeiropā.

Jāpiebilst, ka britu televīzijas kanālā BBC tika demonstrēta filma "Trešais pasaules karš: komandpunktā", kurā tika modelēts Krievijas uzbrukums Latvijai, savukārt Latvijā veidotā filma "Ģenerālplāns" vēsta, kā Krievija ietekmējot Latvijas politiku un sabiedrisko dzīvi.

Ziņu lente
0