Vladimirs Putins – viens no cienījamākajiem cilvēkiem pasaulē

© Sputnik / Sergey GuneevKrievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir viens no desmit cienījamākajiem cilvēkiem pasaulē, vēsta aptaujas rezultāti.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Aģentūras YouGov socioloģiskās aptaujas dati liecina, ka Krievijas prezidents ieņēmis 6. vietu reitingā, apsteidzot Dalailamu, Indijas premjerministru Nadendru Modi, Facebook dibinātāju Marku Zakerbergu, ķīniešu uzņēmēju Džeku Ma, un bijušo britu futbolistu Deividu Bekhemu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Krievijas lielvalsts atdzimšana

Putinam pieder arī galvenais šī reitinga izrāviena rekords — Krievijas prezidents ir pacēlies līdz sestajai vietai no vienpadsmitās, ko ieņēma pērn.

Trešo reizi pēc kārtas par saraksta līderi kļuvis Microsoft dibinātājs Bils Geitss, viņam seko ASV prezidents Baraks Obama, ĶTR priekšsēdētājs Sji Dziņpins un aktieris Džekijs Čans.

Piekto vietu globālajā reitingā un pirmo britu reitingā, ieņēmis angļu fiziķis teorētiķis un zinātnes popularizētājs Stīvens Hokings. Viņš pacēlās līdz piektajai vietai (no pērn ieņemtās devītās vietas), pateicoties panākumiem, ko guva filma par zinātnieka dzīvi "Teorija par visu".

Cienījamāko sieviešu reitinga priekšgalā atrodas amerikāņu aktrise un režisore Andželīna Džolija. Viņai seko Lielbritānijas karaliene Elizabete II un ASV prezidenta amata kandidāte no demokrātu partijas Hilarija Klintone.

Aptauja tika veikta 30 valstīs. Respondentiem piedāvāja atbildēt uz jautājumu " Kādas personības jūs sajūsmina?" (iespējami vairāki atbilžu varianti) un " Kāda personība jūs sajūsmina visvairāk?" (viena atbilde).

Ziņu lente
0