Pentagons uzskata, ka Krievija gatavo uzbrukumu ASV kosmosā

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasRaķetes starts kosmodromā. Foto no arhīva
Raķetes starts kosmodromā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija un Ķīna izstrādā iespējas uzbrukumam ASV kosmosā laikā, kad Savienotās Valstis ir iegrimušas pret teroristiem vērstajās operācijās Irākā un Afganistānā.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Pentagona pārstāvji uzskata, ka Krievijas un Ķīnas kosmiskās programmas varētu apdraudēt ASV, informēja RIA Novosti, atsaucoties uz preses izdevumu Washington Post.

"Pentagona pārstāvji vēsta, ka Krievija un Ķīna izstrādā iespējas uzbrukumam ASV kosmosā laikā, kad Savienotās Valstis ir iegrimušas pret teroristiem vērstajās operācijās Irākā un Afganistānā," – uzsvēra izdevums.

Raksta autors stāsta, ka Krievija, Ķīna un citas valstis izstrādā tehnoloģijas, kas varēs izsist no ierindas nacionālās drošības infrastruktūru, ko ASV radījusi kosmosā. Īpašu satraukumu Pentagonā radījis satelītu liktenis.

"Mums ir jāatzīst, ka, neskatoties uz mūsu pūlēm, nākotnē konflikts varētu sākties vai vērsties plašumā kosmosā," – avīze citēja admirāļa Sesila Heinija, ASV bruņoto spēku stratēģiskās vadības komandiera teikto.

Atomzemūdene Jurijs Dolgorukijs - Sputnik Latvija
Vai ASV spēs atrast Krievijas jaunās zemūdenes?

ASV valsts sekretāra palīgs bruņojuma kontroles jautājumos Frenks Rouzs uzsvēra, ka viņam dara bažas pret pavadoņiem vērstie ieroči, ko turpina izstrādāt Krievija un Ķīna, atgādināja izdevums.

Krievijas un rietumvalstu attiecības pēdējā laikā ir ievērojami pasliktinājušās. 20. aprīlī Briselē notika Krievijas un NATO Padomes sēde – pirmā divu gadu laikā. Apspriedes laikā puses norādīja, ka atgriešanās pie agrākajām attiecībām nav iespējama. Pēc apspriedes Maskava pavēstīja, ka "Krievijas un alianses starpā pašlaik nav nekādu pozitīvu apspriežamu jautājumu."

Ziņu lente
0