Petro Porošenko: bez Ukrainas uzvara Otrajā pasaules karā nebūtu izcīnīta

© AP Photo / Mindaugas KulbisUkrainas prezidents Petro Porošenko
Ukrainas prezidents Petro Porošenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidents Petro Porošenko uzrunā Kijevā norādīja, ka bez Ukrainas karaspēkiem uzvara Otrajā pasaules karā netiktu izcīnīta.

RĪGA, 9. maijs — Sputnik. Ukrainas prezidents Petro Porošenko vakar pavēstīja, ka neapstrīdami vēsturiskie fakti apliecina: bez Ukrainas Krievija nebūt varējusi izcīnīt uzvaru Otrajā pasaules karā. Informāciju par to publicēja portāls Sputnik.Polija.

Ukrainas prezidents nepaskaidroja, kāda iemesla dēļ tiek apšaubīta Ukrainas loma uzvarā pār nacismu. Krievijas amatpersonas uzsver, ka tā ir bijusi kopīga uzvara, ko veicinājušas dažādas valstis.

Jāpiebilst, ka pašlaik Ukrainā ir aizliegta PSRS laiku simbolika, tostarp arī Uzvaras karogs.

Uzvaras diena Ukrainā tiks svinēta bez militārās parādes un salūta

Svētdien Ukraina svinēja uzvaru pār nacismu Otrajā pasaules karā. Ukrainas prezidents nolika ziedus pie Nezināmā kareivja kapa Mūžīgās slavas parkā Kijevā. Pasākums tika translēts Ukrainas telekanālu tiešajā ēterā.

Ģenerālis Filips Brīdlovs un Petro Porošenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Porošenko apbalvo amerikāņu ģenerāli ar Jaroslava Gudrā ordeni

Ziedus pie pieminekļa nolika arī citi Ukrainas varasvīri. To starpā bija premjerministrs Volodimirs Groismans, Radas spīkeris Andrejs Parubijs, kā arī Kijevas mērs Vitālijs Kličko.

Kara upuru piemiņa tika godināta ar klusuma minūti.

Pasākuma ietvaros valsts prezidents piedalījās kopējā lūgšanā. Pirms tās Porošenko atzīmēja, ka Sarkanās armijas karavīri un Ukrainas sacelšanās karaspēks šodien kopīgi svin uzvaru pār nacismu.

Viņš pateicās kapelāniem par palīdzību Ukrainas armijai Donbasā un pavēstīja, ka divu gadu laikā – kopš konflikta sākuma valsts austrumos uz Donbasu devušies aptuveni 600 garīdznieki.

Ziņu lente
0