ASV aizvaino Krievijā ražotais saldējums "Obamka"

© Sputnik / Павел Лисицын / Pāriet pie mediju bankasSaldējuma ražotne
Saldējuma ražotne - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Fabrikas pārstāvji apgalvo, ka ideju attēlot uz etiķetes afrikāņu zēnu iedvesmojusi padomju filma par melnādaino jungu un saldējums paredzēts galvenokārt bērniem, kuri par politiku neinteresējas.

RĪGA, 9. maijs — Sputnik. ASV uzskata, ka Krievijā ražotais saldējums "Obamka" ir antiamerikānisma izpausme, vēstīja RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras Reuters publicēto informāciju.

"Mēs neesam redzējuši minētā produkta realizāciju, taču esam vīlušies par mediju izplatīto antiamerikānismu, kasKrievijā ir kļuvis ļoti populārs, it īpaši situācijā, ja tas iegūst diskriminācijas vai rasisma nokrāsu," — aģentūru informēja nenosaukta amatpersona.

Krievijas mediji nesen publicēja informāciju par to, ka Krievijā veikalu plauktos parādījies saldējums "Obamka" šokolādes glazūrā.

Saldējuma fabrikas "Slavica" pārstāvji pavēstīja, ka visiem jaunajiem produktiem tiek izraudzīti jautri un bērniem tuvi personāži, jo fabrikas produkcija galvenokārt paredzēta bērniem. Piemēram, krējuma saldējumam šokolādes glazūrā izraudzīts rudmatains zēns, un produkts ieguvis nosaukumu "Orļonok" ("Ērglēns"). Savukārt uz šokolādes saldējuma šokolādes glazūrā atainots afrikāņu zēns, un tas nosaukts par "Obamku". Šokolādes saldējums ar balto glazūru iegūs iesaiņojumu ar aziātu zēna attēlu.

Saldējuma fabrika Tatarstānā uzsvēra, ka ideju ar afrikaņu zēnu iedvesmojusi 1967. gadā uzņemtā mākslas filma "Maksimka" par melnādaino jungu.

"Saldējuma nosaukumiem jābūt viegli iegaumējamiem. Cilvēkiem ar labu iztēli var rasties dažādas asociācijas, taču šis produkts paredzēts bērniem, kuri par politiku neinteresējas," – teikts fabrikas oficiālajā informācijā.

Eskimo "Orļonok" fabrika ražo kopš 2016. gada sākuma, bet saldējums "Obamka" parādījās pārdošanā šī gada aprīļa beigās.

Ziņu lente
0