Lietuviešu Maxima pieprasa 313 miljonus eiro no Baltkrievijas Mart Inn

© Foto : ©dv.ee/Andras KrallaTirdzniecības tīkla Maxima logotips
Tirdzniecības tīkla Maxima logotips - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas tirdzniecības tīkls nav sniedzis komentārus par tiesvedību Lietuvā.

RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Baltijas lielākā mazumtirdzniecības tīkla Maxima īpašnieki nosūtījuši Viļņas apgabaltiesai papildu dokumentus lietā pret baltkrievu tīklu Mart Inn, kas tiek apsūdzēta "biznesa kopēšanā", informēja Sputnik Baltkrievija.

Обрушение крыши торгового центра в Риге - Sputnik Latvija
Maxima pieprasa 1,7 miljonus eiro par Zolitūdes traģēdiju

Lietuvas uzņēmums jau 2015. gadā paziņoja, gatavojas iesūdzēt tiesā baltkrievu firmu, taču vēlāk lietas izskatīšana tika apturēta. Šonedēļ Maxima akcionāri nosūtīja Viļņas apgabaltiesai papildu dokumentus, lai uzsāktu lietu par nelikumīgu tirdzniecības koncepcijas piesavināšanu un plānu izjaukšanu, kas bija saistīti ar ienākšanu Baltkrievijas tirgū.

Labi informētas personas paskaidroja Sputnik, ka lieta bija apturēta, jo tā neattiecās uz Viļņas apgabaltiesas jurisdikciju. Pieteicēji gan apgalvoja, ka ir tiesīgi prasīt lietas izskatīšanu Lietuvā, jo Baltkrievijas Mart Inn īpašnieki ir lietuvieši.

Baltkrievijas tīkla īpašnieki ir Maxima minoritāriji Mindaugs, Gintars un Marcinkēvičs. Baltijas tīkla vadība vēlas pieprasīt no viņiem 313 miljonus eiro (agrāk šī summa bija mazāka).

Mart Inn pārstāvji pagaidām atturas no komentāriem. Taču iepriekš viņi apgalvoja, ka nepiekrīt Lietuvas konkurentu pretenziju būtībai.

Pārtikas veikalu tīkls Mart Inn tika nodibināts Baltkrievijā 2012. gadā, šobrīd tajā strādā 30 veikali.

Atgādināsim, ka tā nav vienīgā Maxima tīkla prasība, kas tiek izskatīta Balitijas tiesās.
Aprīlī SIA Maxima Latvija vērsās Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesā ar pieprasījumu kompensēt īpašuma zaudējumus 1 miljona 688 tūkstošu 276 eiro apmērā, kas radušies pēc Zolitūdes traģēdijas.

Ziņu lente
0