National Interest vērtē Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmu

© Sputnik / Артем Житенев / Pāriet pie mediju bankasGKS un PGA mācības Krievijā. Foto no arhīva
GKS un PGA mācības Krievijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV militāros ekspertus pārsteidzis tas, ka Krievija pēc PSRS sabrukuma spējusi ne vien saglabāt PGA sistēmas elementu darbības spējas, bet arī pilnveidot sistēmu.

RĪGA, 5. maijs – Sputnik. Amerikāņu preses izdevums The National Interest vērtē, ka Krievijas gaisa telpa kļūs gandrīz nepieejama pretinieka lidmašīnām, ja Krievija savienos sistēmā jaunos zenītraķešu kompleksus S-500 (Krievijas bruņotie spēki pašlaik gatavojas to saņemšanai) ar citu veidu bruņojumu, piemēram, S-400, S-300VM4 un S-350.

NATO militārais lokators - Sputnik Latvija
NATO vēlas uzstādīt PGA elementus Eiropā

"Daži jauno sistēmu paraugi ir tik augstu vērtējami, ka daudzi ASV militārie speciālisti pauž satraukumu par to, ka pat tādas "neredzamās" lidmašīnas kā F-22, F-35 un B-2 saskarsies ar grūtībām, pūloties tās pārvarēt," — norādīja raksta autors.

Saskaņā ar viņa vārdiem, ASV militāros ekspertus pārsteidzis tas, ka Krievija pēc PSRS sabrukuma spējusi ne vien saglabāt PGA sistēmas elementu darbības spējas, bet arī pilnveidot sistēmu.

The National Interest atzīmēja, ka jaunais ZRK "ieņems Krievijas pretgaisa aizsardzības vienotās sistēmas augšējo ešelonu un spēs cīnīties pret mērķiem aptuveni 200 kilometru augstumā". S-500 dāvās iespēju iznīcināt pretinieka ballistiskās raķetes 640 kilometru attālumā, atzina raksta autors.

2016. gada aprīlī Krievijas Gaisa kosmiskās un pretraķešu aizsardzības spēku virspavēlnieks ģenerālleitnants Viktors Gumennijs informēja presi par to, ka Krievijas GKS tuvākajā laikā saņems pirmos ZRK S-500 paraugus.

Komplekss spēs vienlaikus identificēt un iznīcināt līdz desmit ballistiskos mērķus, kas pārvietojas virsskaņas ātrumā. S-500 ir ievērojami jaudīgāks nekā ZRK S-400 "Triumfs", kas pašlaik tiek izmantots PGA sistēmā, un tā konkurents ASV bruņotajos spēkos Patriot Advanced Capability-3.

Ziņu lente
0