ASV garantēs Baltijas drošību arī nākotnē

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas un ASV diplomāti apliecināja vēlmi turpināt sadarbību NATO ietvaros.

RĪGA, 28. aprīlis — Sputnik. Vašingtona vēlas stiprināt drošību Baltijas reģionā, paziņoja ASV Valsts sekretāra vietnieces palīdze Eiropas un Eirāzijas jautājumos Ketlīna Kavaleca, tiekoties ar Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Andreju Pildegoviču.

Kavaleca ieradusies Latvijā oficiālas vizītes ietvaros. Valsts departamenta ierēdne pozitīvi novērtēja Latvijas un ASV attiecību izaugsmi un apliecināja, ka ASV arī turpmāk būs stingrs un nemainīgs garants Baltijas valstu drošībai.

Штаб-квартира НАТО в Брюсселе. - Sputnik Latvija
Vācieši iebilst pret Baltijas valstu aizsardzību

Savukārt Pildegovičs augstu novērtēja ASV lomu NATO kolektīvās aizsardzības stiprināšanas pasākumos Latvijā un uzsvēra sabiedroto ilgtermiņa militārās klātbūtnes nepieciešamību reģionā. Viņš norādīja, ka ir svarīgi paplašināt NATO sabiedroto sadarbību, īpaši strādājot pie NATO Varšavas samita sagatavošanas.

Latvijas diplomāts pateicās ASV par atbalstu Latvijas iestāšanās procesā OECD. Puses vienojās, ka jāturpina divpusējās ekonomiskās sadarbības padziļināšanas un attīstīšanas darbs.

Kavaleca izrādīja interesi par enerģētiskās neatkarības un stratēģisko komunikāciju stiprināšanu Latvijā. Puses apsprieda aktuālus reģionālās un starptautiskās drošības jautājumus, tai skaitā arī notikumus Ukrainā.

Ziņu lente
0