Sputnik Turcija galvenajam redaktoram liegta iebraukšana Turcijā

© Sputnik / Alexey Filippov / Pāriet pie mediju bankasЛоготип международного информационного бренда Sputnik
Логотип международного информационного бренда Sputnik - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidostā Turalam Kerimovam tika atņemta uzturēšanās atļauja, pase, preses pārstāvja karte un iebraukšanas talons. No pulksten 01.00 naktī viņš atrodas iebraukušo pasažieru kontroles nodaļas uzgaidāmajā telpā.

RĪGA, 20. aprīlis — Sputnik. Turcijas varas iestādes aizliegušas iebraukt valstī Sputnik Turcija galvenajam redaktoram Turalam Kerimovam. Ataturka lidostas Stambulā darbinieki bez paskaidrojumiem atņēmuši redakcijas vadītājam žurnālista akreditāciju un uzturēšanās atļauju.

"Robežkontroles darbinieks paņēma manu pasi un pavadīja mani līdz iebraukušo pasažieru kontroles punktam, kur pavadīju aptuveni stundu. Neviens man nepaskaidroja, kādu iemeslu dēļ tas notiek. Pēc tam man izsniedza dokumentu, kurā teikts, ka esmu pasažieris, kam liegta iebraukšana Turcijā. Arī dokumentā nekādi paskaidrojumi nav sniegti. Man tika atņemta arī preses pārstāvja karte un uzturēšanās atļauja. Man ieteica jau ar pirmo reisu atgriezties Krievijā," – pastāstīja Kerimovs.

© Sputnik / Турал КеримовDokuments, kurā teikts, ka Kerimovs ir pasažieris, kam liegta iebraukšana Turcijā
Документ о запрете на въезд, предъявленный главреду Sputnik Турция в аэропорту Ататюрка - Sputnik Latvija
Dokuments, kurā teikts, ka Kerimovs ir pasažieris, kam liegta iebraukšana Turcijā

Kerimovs cer atgriezties Krievijā ar "Aeroflotes" reisu trešdien, pl. 14.55 pēc Maskavas laika.

"Man vēl joprojām nav atdota pase, un es atrodos iebraukušo pasažieru kontroles nodaļas uzgaidāmajā telpā," – viņš pavēstīja.

Šī gada 14. aprīlī Turcijā tika bloķēta Krievijas ziņu aģentūras Sputnik tīmekļa vietne. Sestdien Turcijas mediji pavēstīja, ka Ankaras provinces Gelbaši rajona tiesa ir apstiprinājusi Turvijas telekomunikāciju un sakaru pārvaldes lēmumu par piekļuves bloķēšanu vairākām vietnēm valsts teritorijā. To starpā ir arī Sputnik vietne. Ar atbilstošo prasību iestādē vērsusies Turcijas galvenā pārvalde drošības  jautājumos.

"Turcijas iestāžu lēmums ierobežot pieeju mūsu Sputnik ir kārtējais stingrās cenzūras akts valstī, kurā vārda brīvības princips vairs nav neko vērts. Tās vienkārši nav. Šis lēmums ir īpaši absurds, jo pirms dažām dienām Sputnik saņēma Turcijas Žurnālistu savienības balvu," – uzsvēra aģentūras Sputnik galvenā redaktore Margarita Simonjana.

© SputnikPaziņojums par Sputnik bloķēšanu
Сообщение о блокировке сайта Sputnik в Турции - Sputnik Latvija
Paziņojums par Sputnik bloķēšanu

Sakarā ar informācijas aģentūras un radio Sputnik vietņu bloķēšanu redakcija turpina publicēt Sputnik materiālus resursa profilā Facebook un Twitter tīklos.

Ieradums aizliegt

Vietne Sputnik Turcija ir kārtējā aģentūras vietne, ko bloķējušas valsts varas iestādes. 29.martā Sputnik Latvija saņēma oficiālu paziņojumu par resursa bloķēšanu domēna zonā.lv, jo esot pārkāpts Eiropas Padomes lēmums par ierobežojošajiem pasākumiem sakarā ar Ukrainas teritoriālās integritātes, suverenitātes un neatkarības apdraudējumu.
Aģentūra Sputnik pavēstīja, ka nav pārkāpusi nevienu Latvijas un ES normatīvo aktu punktu. Latvijas Ārlietu ministrija ierosināja bloķēt portālu sputniknews.lv, jo uz Starptautiskās informācijas aģentūras vadītāju Dmitriju Kiseļovu attiecinātas ES sankcijas.

Pēc portāla bloķēšanas domēna zonā.lv informācijas aģentūra un radio Sputnik laida klajā ziņu resursu Sputnik Latvija krievu un latviešu valodās domēna zonā.com.

Ziņu lente
0