"Apple" saprota, kā rūpes par apkārtējo vidi dažkart var būt ļoti izdevīga lieta

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad kompānija "Apple" no vecajiem datoriem un mobilajiem tālruņiem ieguvusi zeltu 40 miljonu dolāru vērtībā.

RĪGA, 17. aprīlis – Sputnik. "Apple" vēlas kļūt par "zaļāko" kompāniju Silikona ielejā, un šajā procesā gūst itin labu peļņu. Uzņēmums ieguvis tonnu zelta, pārstrādājot vecos datorus un telefonus, vēsta Business Insider.

Šogad kompānija Apple nodevusi Neskartās dabas aizsardzības fonda rīcībā peļņu, ko devusi 27 lietojumprogrammu pārdošana. To vidū ir arī ļoti populāras spēles. Tā ir daļa no reklāmas kampaņas, kuras mērķis ir pierādīt, ka "Apple" rūpējas par apkārtējo vidi.  93% enerģijas produkcijas ražošanai kompānija saņem no atjaunojamajiem avotiem. Apple cīnās arī pret dabas piesārņojumu, pārstrādājot vecos telefonus un datorus.

Šī cīņa ir ne tikai noderīga, bet arī ienesīga. Kompānijas pagājušā gada atskaite liecina, ka no vecajiem tālruņiem iegūtas 10 000 tonnas tērauda, 2 000 tonnas alumīnija, 1300 tonnas vara, 17000 tonnas niķeļa un trīs tonnas sudraba, kā arī vienu tonna zelta. Ņemot vērā mūsdienu zelta cenas, salūzusī tehnika "Apple" ienesusi 40 miljonus dolāru.

No kurienes te radušies dārgmetāli? Izrādās, katrā IPhone ir aptuveni 30 miligrami zelta. Visi pārstrādei nodotie tālruņi sarūpējuši veselu kalnu zelta.

Protams, runa nav par to, ka visiem vajadzētu steidzami ķidāt tālruņu un krāt zelta kalnus. Pats galvenais ir tas, ka gudrs cilvēks var nopelnīt ar jebko, pat ar salauztu aifonu.

Ziņu lente
0