Mars Foods iesaka samazināt pašu ražotās kaitīgās produkcijas patēriņu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmums Mars Foods brīdina, ka dažus tā produktus ieteicams lietot uzturā ne biežāk kā reizi nedēļā. Dolmio un Uncle Ben’s mērces satur pārāk daudz tauku, cukura un sāls.

RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. Viens no lielākajiem pārtikas produktu ražošanas koncerniem pasaulē brīdināja, ka vairāki tā ražotie produkti nav īpaši veselīgi un nebūtu ieteicams ar tiem aizrauties.

Uzņēmums Mars Foods ražo ne tikai šokolādes batoniņus, bet arī, piemēram, košļājamo gumiju, dzīvnieku barību un ziepes. Koncerna sortimentā ir arī mērces Dolmio un Uncle Ben's burciņās. Šīs markas ir ļoti populāras Lielbritānijā. Taču izrādās, ka mērces ir tik garšīgas tāpēc, ka tajās ir augsts tauku, sāls un cukura saturs, tātad produkti nav veselīgi. Mars Foods iesaka patērētājiem samazināt kaitīgu produktu patēriņu, vēstīja izdevums The Telegraph.

Птицефабрика - Sputnik Latvija
Ierosināta parakstu vākšana par pievienotās vērtības nodokļa atvieglojumiem veselīgiem produktiem

Pēdējos gados Lielbritānijā liela uzmanība tiek pievērsta iedzīvotāju veselībai. Valstī ieviests tā saucamais "cukura nodoklis" – akcīze saldajiem bezalkoholiskajiem dzērieniem, kam vajadzētu palīdzēt cīņā ar bērnu aptaukošanos. Kompānija Mars Foods arī nolēmusi iesaistīties darbā un dos pircējiem padomus sabalansēta uztura un veselīga dzīves veida jautājumos.

Produktiem ar augstu tauku, sāls un cukura saturu tiks izstrādāts iesaiņojums ar norādēm par to, cik bieži ieteicams ēst šos produktus. Papildu ieteikumi tiks publicēti uzņēmuma mājas lapā. Jāpiebilst, ka Mars Foods plāno izstrādāt jaunas, veselīgākas mērces, kas būs piemērotas ikdienas lietošanai uzturā, tāpēc bez peļņas kompānija nepaliks. Līdz 2021. gadam Mars Foods samazinās sāls saturu produktos par 20%, līdz 2018. gadam tiks samazināts cukura saturs, savukārt ātri pagatavojamo rīsu saturā būs vismaz 50% neattīrītu graudu (tie ir veselīgāki) vai dārzeņu.

Ziņu lente
0