Bezdarbnieki un bēgļi: Vācija meklē integrācijas iespējas

© REUTERS / Marko DjuricaСитуация с беженцами
Ситуация с беженцами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijā iecerēts projekts, kas ļaus bēgļiem un bezdarbniekiem strādāt kopā – valsts maksās darba devējam, kurš pieņems darbā šādu oriģinālu tandēmu.

RĪGA, 16. aprīlis — Sputnik. Vācijas Federālā darba un nodarbinātības aģentūra ir izdomājusi interesantu metodi bēgļu integrācijai: viņi tiks iekārtoti darbā līdz ar vācu bezdarbniekiem. Šī projekta īstenošana, iespējams, tiks uzsākta vienā Berlīnes rajonā — Lihtenbergā.

Projekts paredz, ka bēglis un bezdarbnieks atbalstīs viens otru un kopīgi pārvarēs grūtības. Pie tam bēglis iekļausies sabiedrībā, turklāt viņi abi strādās. Netiks aizmirsts arī darba devējs – par pirmo darba gadu viņam tiks izmaksāti 75% abu darbinieku algas, tāpēc abus darbiniekus viņš saņems "par puscenu".
Programmā varēs piedalīties bēgļi, kas saņēmuši legālu statusu un apmeklējuši vācu valodas kursus.

Faktiski valsts subsīdija nomainīs bezdarbnieka pabalstu, taču pie tam divi cilvēki atgriezīsies darba tirgū un gada laikā varēs atjaunot zaudēto kvalifikāciju. Bezdarbnieki šajā programmā iesaistīti arī tāpēc, lai nerastos sadursmes bez darba palikušo vāciešu un bēgļu starpā. Valsts vēlas demonstrēt, ka rūpējas gan par cilvēkiem, kuri valstī dzīvo jau ilgu laiku, gan arī par tiem, kas ieradušies pavisam nesen.

Daudzi darba devēji jau ir gatavi pieņemt darbā šādus tandēmus. Pašlaik varas iestādes plāno uzsākt projekta īstenošanu Lihtenbergā, vienā no Berlīnes administratīvajiem rajoniem. Dažkārt tas tiek dēvēts arī par Berlīnes "Čainataunu" – šeit iekārtojies tirdzniecības kvartāls Duņ Suaņ, kurā strādā, tirgojas un izklaidējas iedzīvotāji no Āzijas valstīm.

Ja projekts ritēs sekmīgi, un Federālajai darba un nodarbinātības aģentūrai izdosies piesaistīt ES fondu līdzekļus, projekts izplatīsies federālā līmenī.

Ziņu lente
0