ASV Valsts departaments nekomentē Obamas lūgumu Putinam

© Sputnik / Sergey Guneyev / Pāriet pie mediju bankasПрезидент России Владимир Путин
Президент России Владимир Путин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV administrācija pateicās Krievijai par palīdzību ASV pilsoņa Kevina Dousa atbrīvošanā, taču atteicās komentēt Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumu par to, ka Baraks Obama personīgi vērsies pie Vladimira Putina ar lūgumu palīdzēt.

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Baltais nams atteicies komentēt Krievijas ĀM sniegto informāciju par to, ka ASV prezidents Baraks Obama personīgi lūdzis Krievijas valsts galvu atbalstīt ASV pilsoņa atbrīvošanu Sīrijā.

Piektdien Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova informēja žurnālistus par to, ka Baraks Obama vērsies pie KF prezidenta Vladimira Putina ar personīgu lūgumu atbalstīt ASV pilsoņu meklēšanu, kuri, iespējams, atrodas Sīrijas teritorijā. Zaharova nosauca atbrīvotā amerikāņa vārdu un pavēstīja, ka 1. aprīlī Douss ar Krievijas kara transporta lidmašīnu nogādāts Maskavā, kur ASV pilsoni sagaidīja vēstniecības pārstāvji. Drīz vien viņš devās projām no Krievijas.

"Kopumā mēs apstiprinām informāciju par to, ka Sīrijas varas iestādes atbrīvojušas ASV pilsoni. Kā jūs zināt, ASV izvērtē visas iespējas atbrīvot amerikāņus, kas tiek uzskatīti par pazudušiem vai saņemtiem gūstā Sīrijā," – pavēstīja Baltā nama pārstāve Dženifera Frīdmane.

Президент России Владимир Путин - Sputnik Latvija
Putins: būtu priekšlaicīgi runāt par lūzumu Sīrijā

"Jautājumā par jūsu minētajām pārrunām nevaru sniegt nekādus komentārs," – atbildēja Frīdmane uz žurnālistu līgumu komentēt Krievijas ĀM pārstāvja vārdus par Obamas izteikto lūgumu.

ASV pilsonis Sīrijā tika atbrīvots ceturtdien. Mediji informē, ka tas ir 33 gadus vecais Kevins Douss. Piektdien Valsts departaments apstiprināja, ka ASV pilsonis ir atbrīvots, un pavēstīja, ka atbrīvošanas operāciju atbalstījusi arī Krievija.

Ziņu lente
0