NATO spēku virspavēlnieks atzīst Krievijas armijas augsto līmeni

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasУчения Воздушно-десантных войск (ВДВ)
Учения Воздушно-десантных войск (ВДВ) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram

RĪGA, 5. aprīlis — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir izveidojis spēcīgu armiju, pavēstīja NATO Eiropas spēku virspavēlnieks ģenerālis Filips Brīdlovs.

Brīdlova pilnvaras NATO Eiropas spēku virspavēlnieka postenī beidzas 2016. gadā. Viņa vietā stāsies ģenerālis Kērtiss Skaparoti.

Уничтожение ВКС России нефтеперерабатывающе­го завода - Sputnik Latvija
WP: analītiķi zīlē, kur Krievija izmantos armiju pēc Sīrijas

"Pēdējo piecu gadu laikā viņš (Putins) ir ieguldījis vērā ņemamus līdzekļus savos bruņotajos spēkos. Viņš ir radījis labus sauszemes spēkus. Jūs redzējāt viņa GKS Sīrijā, kur notika to izmēģinājumi. Viņš ir nodrošinājis ievērojamu tālā darbības rādiusa raķešu potenciālu – raķetes tika palaistas gan no kuģiem, gan no zemūdenēm. Viņš izveidoja iespēju demonstrēt spēku un paspēja to parādīt Krimā un Donbasā," – pavēstīja Brīdlovs intervijā Igaunijas televīzijā.

Pirmdien NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs paziņoja, ka alianse strādā pie vērienīgākā aizsardzības nostiprināšanas projekta kopš aukstā kara laikiem. Tiekoties ar Stoltenbergu, ASV prezidents Baraks Obama uzsvēra, ka NATO ir aizsardzības un drošības stūrakmens visā pasaulē.

Pēc tikšanās ar NATO ģenerālsekretāru Obama pavēstīja, ka alianse konsultējas ar KF par "spriedzes un iespējamās eskalācijas mazināšanu".

Krievijas un NATO apspriede Briselē - Sputnik Latvija
Krievijas un NATO konfliktā uzvarētāju nebūs

Krievijas Ārlietu ministrijas vadītāja vietnieks Sergejs Rjabkovs paziņoja, ka rit darbs pie Krievijas Padomes un NATO iespējamās apspriedes vēstnieku līmenī, taču pagaidām jautājums nav saskaņots, tāpēc būtu priekšlaicīgi sniegt sīkāku informāciju.

Krievijas un NATO Padome tika izveidota 2002. gadā. Pēdējā sēde diplomātu līmenī notika 2014. gada jūnijā. Kopš tā laika dialogs Krievijas un Ziemeļatlantijas alianses  starpā ir iesaldēts, ņemot vērā konfliktu Ukrainā. Iespējas atjaunot Krievijas un NATO Padomes darbu 2015. gadā apsprieda alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Maskava informē, ka sazinās "ar NATO sekretariāta vadību jautājumos, ko būtu iespējams apspriest".

Krievijas Valsts Domes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs pauda viedokli par to, ka Obama liekuļo, runājot par NATO un Krievijas dialogu. Pie tam viņš norādīja, ka NATO iznīcina dialoga iespējas, izvēloties iebiedēšanas metodes.

Ziņu lente
0