Sīrijas armija atbrīvo seno Palmīru

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasСирийская армия и ополчение ведут бои за Пальмиру
Сирийская армия и ополчение ведут бои за Пальмиру - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visi kaujinieki vēsturiskās pilsētas teritorijā likvidēti. Krievijas gaisa spēku lidmašīnas un Sīrijas aviācija uzbruka bēgošajiem teroristiem.

Уничтожение ВКС России нефтеперерабатывающе­го завода - Sputnik Latvija
WP: analītiķi zīlē, kur Krievija izmantos armiju pēc Sīrijas
RĪGA, 28. marts — Sputnik. "Islāma valsts" teroristu pēdējie pretestības punkti Sīrijas pilsētā Palmīrā iznīcināti, ziņo RIA Novosti informācijas avots operācijas štābā.

Sīrijas armija un vienības "Tuksneša piekūni" zemessargi ir pārņēmuši kontroli Palmīrā. "Šorīt vēl notika cīņas, taču visi pilsētā palikušie "Islāma valsts" teroristi ir likvidēti," – pavēstīja aģentūras sarunu biedrs.

Viņš pastāstīja, ka daļa kaujinieku lidostas rajonā un pilsētas centrā sedza teroristu atkāpšanos no Palmīras.

"Pilsētā palika tikai pašnāvnieki. Viņi pretojās līdz pēdējam," – piebilda informācijas avots.

Sīrijas un Krievijas lidmašīnas uzbruka ISIS kaujiniekiem Palmīrā. Aviācija deva triecienus  trīs virzienos,  ko teroristi izmantoja, lai atkāptos no pilsētas.

Генеральный директор Центра политической информации Алексей Мухин - Sputnik Latvija
Politologs: Krievija nevienam neatlaidīs grēkus Sīrijā
Palmīra ir svarīgs stratēģisks punkts starp Damasku un Deir ez Zoru. Līdz ar tā ieņemšanu valdības spēkiem ir pavērta iespēja uzbrukumam tā saucamajai "Islāma valsts" galvaspilsētai — Rakai.

"Islāma valsts" kaujinieki  ieņēma Palmīru 2015. gada maijā. Sīrijas armija paspēja evakuēt lielāko daļu pilsētas iedzīvotāju un īpaši vērtīgas relikvijas no centrālā muzeja, taču vēsturiskie pieminekļi, kas iekļauti UNESCO  vispasaules mantojuma sarakstā un bija slaveni visā pasaulē, nokļuva teroristu pārziņā.

Kad Sīrijas opozīcija un valdība vienojās par pamieru, Vladimirs Putins deva Krievijas Gaisa spēku  grupējuma pamatdaļai pavēli atgriezties Krievijā, tomēr daļa kontingenta palika Sīrijā. Viņu mērķis ir turpināt antiteroristisko operāciju pret "Islāma valsts" un "Džebhat an Nusra" grupējumiem.

Ziņu lente
0