Modrs šoferis palīdzēja Briseles policijai atrast bumbu lidostā

© Sputnik / Irina Kalashnikova / Pāriet pie mediju bankasУсиление мер безопасности в Брюсселе
Усиление мер безопасности в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šoferis, kas veda teroristus uz lidostu, paziņoja policijai, ka somu skaits mašīnā un lidostas novērošanas kameras ierakstos nesakrīt.

RĪGA, 23. marts – Sputnik. Pateicoties taksometra šofera informācijai, kas veda uz lidostu iespējamos teroristus, izdevās atrast spridzekli lidostā un dzīvoklī Briseles komūnā Skarbekā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Derniere heure.

Разбитые окна в аэропорту в Брюсселе после взрывов - Sputnik Latvija
Terorisma aktu sērija Briselē: sprādzienos lidostā un metro gājuši bojā 34 cilvēki

Otrdien Briseles starptautiskajā lidostā aptuveni pulksten 08.00 pēc vietējā laika atskanēja divi sprādzieni. Valdība uzskata, ka vienu no spridzekļiem, iespējams, aktivizējis terorists pašnāvnieks. Trešais sprādziens noticis metro vagonā Mālbekas stacijā. Slaktiņu rezultātā bojā gājuši vismaz 34 cilvēki un 230 guvuši ievainojumus. Atbildību par uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums "Islāma valsts".

Taksometra šoferis sazinājies ar tiesībsargājošajiem orgāniem dažas stundas pēc terorisma akta. Viņš salīdzināja medijos publicēto informāciju par teroristiem ar klientiem, ko pats nogādāja lidostā, un paziņoja policijai, ka pasažieriem līdzi bijušas vairāk nekā trīs videonovērošanas ierakstos redzamās somas. Derniere heure norādīja, ka šī informācija palīdzējusi policijai atrast trešo bumbu Briseles lidostā, kas nebija detonējusi.

Полицейское оцепление возле станции метро Мальбек - Sputnik Latvija
EP deputāts: Salahs Abdeslams visiem solījis priecīgas Lieldienas

Taksometra vadītājs paziņoja adresi Briseles komūnā Skarbekā, kur viņš iesēdinājis klientus mašīnā. Viņš pastāstīja policijai, ka pasažieri gribējuši ņemt līdzi vēl dažas somas, taču viņš nav to atļāvis, jo vietas mašīnā vairs nebija.

Policija organizēja kratīšanu norādītajā mājā. Tās rezultātā tika atrasti spridzekļi, ķīmiskas vielas un teroristu organizācijas "Islāma valsts" karogs, paziņoja Beļģijas prokuratūra.

Derniere heure pavēstīja, ka izmeklētāji meklē automašīnu Renault Clio un meln Audi S4, kas pieder kādam Beļģijas provinces Limburgas iedzīvotājam, kuru valsts drošības dienests tur aizdomās par terorismu.

Beļģija sēro

Briselē sākušās trīs dienas ilgas sēras terorisma aktu upuru piemiņai. Pēc sprādzieniem Briselē daudzas valstis paziņojušas, ka pastiprina drošības pasākumus sabiedriskās vietās.

"Teroristu uzbrukums Beļģijā, iespējams, ir dramatiskākais Briseles un visas Beļģijas vēsturē," — teica valsts premjerministrs Šarls Mišels.

Брифинг официального представителя МИД России Марии Захаровой - Sputnik Latvija
Marija Zaharova: laiks mosties – drošu vietu pasaulē nav
Savukārt Beļģijas karalis Filips paziņojis, ka valsts iedzīvotājiem šī diena neizdzēšami iespiedīsies atmiņā.

Šajā dienā pusmastā tiek nolaisti valsts karogi Vācijā, Francijā karogus rotā sēru lentes. Arī Madride ir izsludinājusi trīs dienas ilgas sēras par bojāgājušiem Briselē.

Otrdien pēcpusdienā pie britu premjera rezidences tika pacelts Beļģijas karogs, solidarizējoties ar Beļģijas iedzīvotājiem, kas cietuši sprādzienu sērijas rezultātā. Pieminot teroristu upurus, tika nolaists pusmastā karogs Dauningstrītā.

Otrdienas vakarā Eifeļa torni Parīzē apgaismoja Beļģijas karoga krāsas (melns, dzeltens, sarkans) – arī Parīze sēro kopā ar beļģu tautu.

Ziņu lente
0