Eirodrudzis. Apdraudēto ES valstu tuvākie nākotnes plāni

© Sputnik / Irina Kalashnikova / Pāriet pie mediju bankasВ Брюсселе почтили память погибших во время терактов
В Брюсселе почтили память погибших во время терактов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijā notiek Krīzes centra sēde, paaugstināts drošības līmenis Eiroparlamentā un NATO galvenajā mītnē. Lielbritānijas policija paziņojusi, ka visā valstī tiek pastiprināti drošības pasākumi, Zviedrija vērojama pastiprināta policistu klātbūtne lidostās un citās sabiedriskās vietās.

Разбитые окна в аэропорту в Брюсселе после взрывов - Sputnik Latvija
Terorisma aktu sērija Briselē: sprādzienos lidostā un metro gājuši bojā 34 cilvēki
RĪGA, 23. marts — Sputnik. 22. martā notikušie sprādzieni Beļģijas galvaspilsētā likuši Francijas valdībai pastiprināt drošības pasākumus valstī, paziņoja Francijas ĀM pārstāvis Romāns Nadals. Drošības pasākumi pastiprināti arī NATO štābā Briselē un Eiropas Parlamentā.

Dati liecina, ka Francijā mobilizēti papildu policijas un žandarmērijas spēki.

Pēc sprādzieniem Briseles lidostā un metro Eiropas Parlaments pastiprinājis drošības pasākumus, paziņoja EK oficiālais pārstāvis Žaume Duhs.

"Eiropas Parlaments ir ļoti nobažījies par uzbrukumiem Briselē. Drošības līmenis ir paaugstināts. Cieši sadarbojamies ar beļģu varas iestādēm," — rakstīja Duhs Tviterī.

Pēc sprādzieniem NATO pastiprinājusi drošības pasākumus alianses galvenajā mītnē Briselē, ziņo RIA Novosti alianses pārstāvis.

"NATO ģenerālsekretārs novēro situāciju. Drošības līmenis NATO štābā nekavējoties tika paaugstināts uzreiz pēc sprādzieniem Briseles lidostā. Arī mēs nolēmām uzlabot NATO štāba drošību, ņemot vērā Beļģijas valdības lēmumu paaugstināt valsts apdraudējuma līmeni," — sacīja aģentūras pārstāvis.

Полицейское оцепление возле станции метро Мальбек - Sputnik Latvija
EP deputāts: Salahs Abdeslams visiem solījis priecīgas Lieldienas
Londonas policija piesaistīs papildspēkus, kas dos iespēju garantēt drošību pilsētas centrā sakarā ar teroristu uzbrukumiem Beļģijas galvaspilsētā, informēja policijas dienesta pārstāvis.

"Papildu patruļas tiks ieviestas Londonas centrālajā daļā," — paziņoja policijā.

Pašlaik Lielbritānijas policija ir paziņojusi, ka visā valstī pastiprināti drošības pasākumi.

Zviedrijas lidostās izveidotas pastiprinātas policijas patruļas. Šī  informācija tika publicēta policijas pārvaldes mājaslapā.

"Saistībā ar sprādzieniem Briselē policija pastiprina savu klātbūtni un drošības pasākumus Zviedrijas lidostās," — teikts ziņojumā presei.

Policija ziņo, ka drošības pasākumi pastiprināti arī citās sabiedriskās vietās. Tiesībsargājošie orgāni pastāvīgi sazinās ar Valsts drošības policiju SÄPO, valdību, Zviedrijas lidostu un citu valsts iestāžu vadību.

Брифинг официального представителя МИД России Марии Захаровой - Sputnik Latvija
Marija Zaharova: laiks mosties – drošu vietu pasaulē nav

Nīderlandes varas iestades iesaka atturēties no braucieniem uz Beļģiju, vēsta aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Spānijas IeM apspriež iespēju paaugstināt terorisma draudu līmeni no ceturtā līdz maksimālajām – piektajam līmenim.

Vācijas federālā policija, kas atbildīga par robežkontroli, paziņoja, ka pie robežas ar Beļģiju pastiprināti drošības pasākumi. Policija ziņoja, ka plāno pastiprināt kontroli Vācijas lidostās.

Beļģija pastiprinājusi militārās patruļas pie robežām un transporta drošības pasākumus.

Бельгийский солдат на станции метро в Брюсселе. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sprādzienu sērija Briseles metro
Pēc sprādzieniem Briselē ASV vēstniecība Beļģijā ieteica saviem pilsoņiem Briselē neizmantot sabiedrisko transportu un neatstāt ēkas, teikts paziņojumā pārstāvniecības oficiālajā mājaslapā.

Vēstniecība atgādināja ASV pilsoņiem, ka Beļģijā ir izsludināts maksimālais terorisma draudu līmenis. Šajā sakarā vēstniecība iesaka saviem pilsoņiem sekot vietējo varas iestāžu norādījumiem, novērot situāciju medijos un veikt nepieciešamos drošības pasākumus.

Otrdien Briselē notikusi teroristu uzbrukumu sērija. Sprādzienos Briseles lidostā un metro gājuši bojā 34 cilvēki, vairāk nekā 200 cilvēki guvuši ievainojumus. Beļģijas galvaspilsētā vakar tika apturēta sabiedriskā transporta kustība. Varas iestādes rūpīgi izmeklē notikušo. Visā Beļgijā notiek antiterorisma operācijas.

Ziņu lente
0