"Gadsimta zādzības" lietā aizturēti 11 moldāvi

CC BY 2.0 / kent / castelvecchioЗамок Castelvecchio в Вероне
Замок Castelvecchio в Вероне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izmeklētāji uzskata, ka Rubensa, Tintoreto un Mantenja šedevri, kas tika nolaupīti Kastelveko muzejā Veronā, arī ir paslēpti kaut kur Moldāvijā.

Pagājušā gada 18. novembrī Kastelveko muzejā Veronā desmit minūšu laikā tika nozagtas 17 gleznas. Starp nozagtajiem darbiem ir arī Tintoreto, Rubensa, Mantenja, Pizanello un Karoto šedevri.

Šajā noziegumā apsūdzēti vienpadsmit Moldāvijas pilsoņi un divi itāļi, raksta Sputnik Moldāvija. Deviņi cilvēki tika aizturēti Moldāvijā, vēl trīs – Veronā. Izmeklētāji uzskata, ka pašlaik gleznas ir noslēptas kaut kur Moldāvijā. Itāļu mediji lēš, ka nozagto darbu kopējā vērtība sastāda 15-20 miljonus eiro.

"Mēs ceram, ka gleznas nav bojātas un to stāvoklis nav mainījies," – raizējās Veronas mērs Flavio Tozi.

Ļaundari iecerēja veikt noziegumu brīdi pirms muzeja slēgšanas un signalizācijas ieslēgšanas un maskās iekļuva muzeja ēkā. Viņi sasēja apsargu un iznesa no muzeja gleznas. Nozieguma vietu viņi pameta muzeja darbinieka mašīnā.

Pēc dažām dienām automašīna tika atrasta pilsētiņā Itālijas ziemeļos.

Vēlāk noskaidrojās, ka muzeja apsargs ir vienojies ar laupītājiem. Neilgi pirms zādzības viņš pameta darbu kompānijā Securitalia, kas apsargāja pili Kastelvekio.

Zādzības naktī mašīnu ar atslēgām viņš atstāja muzeja pagalmā. Noziedznieki to izmantoja bēgšanai. Policijai sargs paziņoja, ka uzbrucēji viņu sasējuši un viņš nav varējis atbrīvoties.

Moldovas prokuratūra zādzības lietā sadarbojas ar Itālijas tiesībsargājošajiem orgāniem, — trešdien paziņoja Moldovas Ģenerālprokuratūras preses dienesta vadītāja Marija Vieru.

Ziņu lente
0