Londonas mērs: ES - franču birokrātu radīts anahronisms

CC BY 2.0 / PROBerit Watkin / House of Common, LondonАнглия. Вестминстерский дворец
Англия. Вестминстерский дворец - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Populārais politiķis paziņojis, ka britiem ir jāsaņem spēki un jāatgūst kontrole pār savām robežām un naudu.

RĪGA, 13. marts — Sputnik. Londonas mērs Boriss Džonsons uzskata ES par anahronismu un ir pārliecināts: ja savienība būtu izveidota pašlaik, Londonai nebūtu iemeslu tajā iestāties, ziņo portāls Yahoo, atsaucoties uz aģentūru Reuters. Par to viņš paziņojis piektdien, uzstājoties pasākumā Out Kentas grāfistē, Lielbritānijā, kas tika organizēts, atbalstot Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības.

Līdzdalība ES Apvienotajai Karalistei ir izmaksājusi "milzu naudu” un "iedragājusi demokrātijas pamatus" valstī, uzskata Boriss Džonsons, Londonas mērs un viens no populārākajiem politiķiem Lielbritānijā.

"Mums ir jāsavāc kopā gribasspēks un jāatgūst kontrole pār mūsu naudu un robežām," — aicinājis Džonsons.

Премьер-министр Соединённого Королевства Дэвид Кэмерон - Sputnik Latvija
Referendums par Lielbritānijas izstāšanos no ES notiks 23. jūnijā
"Eiropas Savienība — tas ir anahronisms, ko 50. gados izveidojuši franču birokrāti, lai apturētu vācu hegemoniju," — sacījis mērs.

Politiķis paudis viedokli par to, ka Lielbritājai nebūtu iemeslu iestāties savienībā, ja tā būtu izveidota pašlaik. Džonsons ir pārliecināts, ka izstāšanās no ES Lielbritānijai nāks tikai par labu.

"Šī situācija ir izdevīga gan  mums, gan viņiem. Vienīgais, no kā briti var baidīties, ir viņu pašu bailes (izstāties no ES)," — uzsvēra Džonsons.

Agrāk tieslietu ministrs Maikls Govs jau nosauca ES piekritējus par "aizvēsturiskiem". Džonsons tolaik viņu atbalstīja, norādot, ka ES noteikumi ir "kaitē" Lielbritānijas drošībai.

Referendums par Lielbritānijas iespējamo izstāšanos no Eiropas Savienības notiks 23. jūnijā. Valdība atbalstīja šo lēmumu pēc tam, kad nesenā samita gaitā Briselē izdevās vienoties par piekāpšanos britu parlamentam no ES vadības puses.

Ziņu lente
0