Ārā - ar mantām: Šveice lems, ko iesākt ar tiesātajiem ārvalstniekiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
28. februārī Šveicē notiks referendums – citu jautājumu starpā valsts iedzīvotāji pieņems lēmumu arī par ārvalstnieku-likumpārkāpēju deportācijas kārtību.

RĪGA, 26. feb — Sputnik. Šosvētdien Šveicē notiks referendums – iedzīvotāji izlems, vai imigranti, kas izdarījuši likumpārkāpumus, tiks automātiski deportēti no valsts.
Pirms sešiem gadiem gaidiem Šveices iedzīvotāji referendumā apstiprināja iniciatīvu par tiesāto pilsoņu deportāciju. Tā paredzēja noteiktus noziegumus izdarījušu ārvalstu pilsoņu izsūtīšanu no valsts. Pagājušā gada nogalē parlaments apstiprināja likumu, taču pagaidām tas nav stājies spēkā.

Беженцы и мигранты в порту - Sputnik Latvija
Rinkēvičs norāda: migrācijas krīze apdraud ES pastāvēšanu

Pašreizējo referendumu ierosinājusi Šveices Tautas partija. Tās pārstāvji norāda, ka pieņemtais likums nav pietiekami stingrs. Jaunais likums paredz, ka noziegumu izdarījušais ārvalstnieks pēc soda izciešanas tiks automātiski deportēts, neskatoties uz tiesas lēmumu. Sprieduma pārsūdzēšana arī nav iespējama.

Likums paredz izsūtīšanu no valsts gan par smagiem noziegumiem – par slepkavību, laupīšanu un izvarošanu, gan arī par atkārtotiem sīkākiem likumpārkāpumiem, piemēram, par ātruma pārsniegšanu.

Deportācija netiks piemērota tikai gadījumā, ja tiks pierādīts, ka cilvēks rīkojies nepieciešamās pašaizsardzības ietvaros vai galējas nepieciešamības spiests.

Parlaments un valdība iesaka Šveices iedzīvotājiem balsot pret Tautas partijas iniciatīvu.

Ziņu lente
0