Eiropā valda aizdomas par Turcijas sadarbību ar Islāma valsti

© Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasУничтожение ВКС России нефтеперерабатывающе­го завода ИГ в Сирии
Уничтожение ВКС России нефтеперерабатывающе­го завода ИГ в Сирии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākā daļa francūžu un vāciešu, 38% ASV iedzīvotāju un 41% britu uzskata, ka Turcijas varas iestādes pieļauj naftas tirdzniecību ar Islāma valsts teroristiem.

RĪGA, 25.feb — Sputnik. "Sputnik.Viedokļi" organizētās aptaujas rezultāti liecina: 72% francūžu uzskata, ka Turcija pieļauj turku spekulantu darbību, kas pērk naftu no Islāma valsts Sīrijā. Vairāk nekā puse vāciešu (52%), 38% amerikāņu un 41% britu piekrīt, ka Turcija valdība iecietīgi piever acis jautājumā par naftas tirdzniecību ar teroristiem.

Aptauju starptautiskās ziņu aģentūras vajadzībām Vācijā veikusi plaši pazīstamā britu pētnieciskā kompānija Populus, Francijā – kompānija Ifop.

Apgalvojumam "Turcija aktīvi cīnās pret teroristu grupējumiem, piemēram, ISIS" nepiekrīt 59% francūžu. Vācijā šim apgalvojumam nepiekrīt 36% iedzīvotāju, bet 26% – uzskata par patiesu. Lielbritānijā 23% iedzīvotāju atbildēja noliedzoši,  23% – atzina par patiesu. Savukārt ASV 30% iedzīvotāju piekrita tam, ka Turcija aktīvi cīnās pret teroristiem. Šim viedoklim netic tikai 17% amerikāņu.

Su-35S ir vienvietīgs 4++ paaudzes iznīcinātājs. - Sputnik Latvija
Krievija Sīrijas debesīs pirmo reizi izmēģinās četrus jaunākos iznīcinātājus
Šo aptauju ziņu aģentūras Sputnik vajadzībām ASV, Lielbritānijā un Vācijā veica kompānija Populus 2016. gada 3.- 4. februārī. Francijā aptauju organizēja kompānija IFop, tā notika šī gada 3.- 5. februārī. Atlasei tika izmantoti dažāda dzimuma, vecuma un izcelsmes cilvēki. Ticamības intervāls datiem valstī kopumā +/- 3,1%, ticamības varbūtība sastāda 95%.

Starptautiskais projekts "Sputnik.Viedokļi" uzsāka darbu 2015. gada janvārī. Tā mērķis ir sabiedriskā viedokļa pētīšana. Projektā piedalās arī plaši pazīstamās pētnieciskās kompānija Populus un IFop – vecākā kompānija Francijā, kas organizē sabiedriskās aptaujas. Projekta "Sputnik.Viedokļi" ietvaros regulāri tiek veiktas sabiedriskā viedokļa  aptaujas Eiropā un ASV par aktuālākajiem sociālajiem un politiskajiem jautājumiem.

Sputnik (sputniknews.com) – ziņu aģentūra un radio ar multimediju informācijas centriem daudzās valstīs. Sputnik darbā tiek izmantotas tīmekļa vietnes, analogā un digitālā apraide, mobilās lietojumprogrammas un profili sociālajos tīklos. Abonentiem Sputnik sniedz informāciju visu diennakti – tā pieejama angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Ziņu lente
0