Ķīnā labākais Sji Dziņpiņa runu zinātājs saņems 300 tūkstošus juaņu

© REUTERS / Romeo RanocoПодготовка к празднованию китайского Нового года
Подготовка к празднованию китайского Нового года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunā gada priekšvakarā ĶTR komunistiskā partija ir nolēmusi pārbaudīt savu pilsoņu zināšanas par Sji Dziņpiņa runām. Tiek organizēta savdabīga loterija, kurā tiek izmantotas frāzes no valsts prezidenta runām. Savukārt par nesamērīgu pirotehnikas lietošanu, sagaidot Ugunīgo Pērtiķi, ķīnieši tiks sodīti.

RĪGA — 8.feb, Sputnik. Jaunā gada priekšvakarā ĶTR komunistiskā partija populārajā pielikumā WeСhat (WhatsApp analogs) ir izveidojusi lietotāja kontu un organizē loteriju par kopējo summu 300 000 juaņu (45 600 dolāri) apmērā. Vinnestu iegūs tie, kas pirmie norādīs, kur un kad ar apsveikuma runu uzstājies valsts līderis Sji Dziņpiņs, informē Sputnik Chinese, atsaucoties uz Ķīnas Starptautisko radio.

Viktorīna uzsāka darbību ceturtdien un turpināsies trīs dienas – līdz 7.februārim, kad Ķīnā tiek svinēts Jaunais gads.

Laimīgā konta nosaukums ir Gong Chan Dang Yuan, tulkojumā no ķīniešu valodas – "Komunistiskās partijas loceklis". Parole – frāzes no ĶTR priekšsēdētāja Sji Dziņpiņa Jaungada apsveikuma runas.

Piemēram, ceturtdien parolē bija iekļauti sekojoši vārdi no priekšsēdētāja Sji runas: "Mūsu sapņi piepildīsies, ja uzcītīgi strādāsim." Katru dienu parole mainās.

Informācija par viktorīnu tika caurskatīta vairāk nekā 150 000 reižu. Pirmdien par līdzīgu konkursu organizāciju savos profilos paziņoja septiņu Ķīnas pilsētu administrācijas.

Jaungada priekšvakarā WeСhat fiksēja 1 miljardu operāciju, kas saistītas ar tā saucamo "laimes naudu" – Ķīnā pastāv sena tradīcija Jaunajā gadā dāvināt tuviniekiem tā saucamo "laimes naudu" un vēlēt ilgu un laimīgu mūžu.

Tomēr, iespējams, ķīniešiem aizliegs Jaunā gada svētkos izmantot  petardes un citu pirotehniku.

Aizliegums stāsies spēkā, ja 7.februārī pirotehnikas radītie dūmi pārsniegs gaisa piesārņojuma oranžo vai sarkano  līmeni.

Ķīnā ir ticējums, ka salūti un uguņošana Jaunā gada svētkos palīdz aizbiedēt ļaunos garus un neveiksmi, taču pēdējo gadu laikā šī tradīcija ir kļuvusi par nopietna smoga cēloni, kas rada sabiedrības un varas orgānu bažas.

Daudzi ķīnieši jau meklē internetā ekoloģiski tīrus salūtus, kas nesatur sēru un mazāk dūmo. Viņi pat saņem no piegādātājiem 30% atlaidi šādiem izstrādājumiem. Jaunajā gadā gan vēl joprojām ir papilnam dūmu, tāpēc Pekinā noteikti ierobežojumi petaržu lietošanai. Noteikumu pārkāpējus gaida naudas sods līdz 500 juaņu (80 dolāri) apmērā.

Ziņu lente
0