Video

Aviācijas šovs Kišiņevas lidostā: spilgtākie aviācijas svētku brīži

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aviācijas šovā piedalījās profesionālie lidotāji no Moldovas un Rumānijas – viņi demonstrēja lidmašīnu manevrēšanas spējas un savas prasmes augstākās pilotāžas sarežģīto figūru izpildē.

Elpai aizraujoties, tūkstošiem cilvēku – pieaugušie un bērni – vēroja, kā lidmašīnas dodas virāžās, izpilda "mucas" un pavisam neiedomājami sastingst gaisā. Desmitiem tūkstošu sajūsmā sekoja pasažieru laineru demonstrācijas lidojumiem, sajūsminājās par meistaru manevrētspēju un piruetēm.

Augstākā pilotāža: Berkuti organizējuši aviācijas šovu par godu savai jubilejai - Sputnik Latvija
Video
Augstākā pilotāža: "Berkuti" organizējuši aviācijas šovu par godu savai jubilejai

Aviācijas šova apmeklētājiem radās unikāla iespēja ne tikai aplūkot aviācijas laineru eksterjeru un salonus, bet par ieiet pilotu kabīnē un uz dažām minūtēm sēsties pie lidmašīnas stūres.

Publikas vērību piesaistīta arī Kišiņevas lidostas administratora "Avia Invest" spilgtais stends. Svētku iespaidus iemūžināja gan pieaugušie, gan bērni.

"Šodien Kišiņevas starptautiskā lidosta saskaņā ar tradīciju vēra durvis visiem, kas vēlas apmeklēt lidostu un pavērot tās darbu, ko ikdienā redzēt nav iespējams. Esam sagatavojuši fantastisku aviācijas šovu. Notika mūsu rumāņu draugu demonstrācijas lidojumi. Mūsu aviācijas šovā viņu piedalīšanās jau kļuvusi par tradīciju," – atzīmēja "Avia Invest" ģenerāldirektors Petrs Žardans.

Viņš atcerējās, ka pērn apmeklētājiem bija atvērtas tikai divas lidmašīnas un pie tām veidojās milzīgas rindas.

"Šogad nolēmām, ka cilvēki varēs iekāpt visās piecās lidmašīnās. Taču gribētāju skaits ir liels, un, protams, rindas bija. Cilvēku ir daudz, un tas priecē," – uzsvēra Žardans.

Nebija aizmirsti arī svētku mazie viesi. "Tika izveidota milzīga izklaides zona. Pacentāmies pārdomāt visu līdz sīkākajām detaļām. Ceru, ka bērniem patika," — stāstīja "Avia Invest" vadītājs un piebilda, ka dažam labam, iespējams, šī diena ļaus izvēlēties nākotnes profesiju.

Ziņu lente
0