Video

Nepatīkamos – uz kāķa: kā Latvijā žņaudz alternatīvu viedokli

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Marija Butina pateicās Latvijas krievvalodīgajiem žurnālistiem par vīrišķību pārbaudījumos, ar ko viņi spiesti saskarties šķietami brīvā un demokrātiskā valstī.
Latvijas varasiestāžu attieksmi pret krievvalodīgajiem žurnālistiem var nosaukt vienīgi par represijām, konstatēja Sabiedriskās palātas locekle, projekta "Savējos nepametam" dibinātāja Marija Butina intervijā Sputnik.
"Latvijas varasiestādes ierobežo žurnālistu tiesības paust valdības domām alternatīvu viedokli. Šajā konkrētajā gadījumā cilvēki nav pārkāpuši nekādu likumu, jo mediju holdings "Rossija segodņa" nav nevienā sankciju sarakstā, bet sadarbība ar Krievijas medijiem nav noziegums. Tomēr Latvijas valdība brīvi traktē likumu, un cilvēki, kuri pauž tai nepatīkamu viedokli, saskaras ar spiedienu – kriminālvajāšanu," norādīja Butina.
Viņa atzīmēja, ka labi pazīstama ar tādu situāciju: vakar tevi pārmeklēja, šodien var iemest cietumā.
"Saskaņā ar uzrādīto pantu, žurnālistiem draud brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem. Tas ir krimināls sods, tas ir ļoti nopietni. Vispirms runa bija par septiņu žurnālistu grupu, tagad tās pašas lietas ietvaros parādās jauni "figuranti". Bail pat iedomāties, kas tagad notiek šo cilvēku dzīvē," viņa uzsvēra.
Butina apliecināja, ka vēlas no sirds pateikties Latvijas krievvalodīgajiem žurnālistiem par vīrišķību pārbaudījumos, ar ko viņi spiesti saskarties šķietami brīvā un demokrātiskā valstī.
Ziņu lente
0