Video

Simt dienas līdz iesaukumam: kā aug un rotaļājas kucēni kinoloģiskajā centrā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīs mēnešus vecos kucēnus, kas audzināti Bruņoto spēku Kinoloģijas centrā, jau mācīs meklēt sprāgstvielas un sargāt teritoriju. Bet līdz tam viņus gaida bezrūpīga dzīve "bērnudārzā".
Šajā vecumā galvenā iemaņa, ko viņi ieguvuši kopš dzimšanas – prasme piesaistīt uzmanību. Patiešām, Sputnik Baltkrievija korespondentu uzmanību viņi piesaistīja uz ilgu laiku.
Dzemdību nodaļā dzīvo paši jaunākie Baltkrievijas Bruņoto spēku kinoloģiskā centra audzētavas aizbilstamie. Kucēnu "iesaucamais" vecums ir trīs mēneši, bet līdz tam viņus gaida bezrūpīga, karadienesta smagumu neapgrūtināta dzīve: vienas vienīgas pastaigas un spēles ar pusdienu pārtraukumiem.
Audzētavas jaunākie iemītnieki nākuši pasaulē tikai pirms dažām dienām. Tepat ir arī seši pusotru mēnesi veci beļģu aitu suņa kucēni. Gada laikā no dzemdību nodaļas pieaugušā suņu dzīvē tiek izlaisti aptuveni simt kucēni. Tālāk viņus gaida dresūras un treniņi, stāsta Kinoloģiskā centra audzētavas priekšnieks Vladimirs Cuprijanovičs.
Lai nonāktu dienestā kinoloģijas centrā, vēlama veterinārā izglītība vai pieredze darbā ar dzīvniekiem. Pats audzētavas priekšnieks pēc izglītības ir veterinārais feldšeris, un centrā nonācis jau pēc obligātā karadienesta.
Mēnesi veci kucēni saņem iesaukas. Visiem vienā metienā dzimušiem kucēniem sakrīt iesaukas pirmais burts.
"Te ir Tasmanija un Trevoga, beļģu aitu suņa kucēni," Sputnik korespondentus iepazīstināja ar kucēniem obligātā dienesta kareivis Maksims Jevtjuhovs. Pēc izglītības viņš ir feldšeris-veterinārs un atzīst, ka ar prieku paliktu dienēt centrā pēc līguma, taču ģimenes apstākļu dēļ viņam nāksies atgriezties mājās. Turklāt vēl bez suņa.
"Man bija kucēns, ar kuru nodarbojos, gribēju to ņemt uz mājām. Taču man jau ir Vidusāzijas aitu suns, mamma teica, ka netikšu galā," stāsta Maksims.
Ar beļģu aitu suņiem Tasmaniju un Trevogu vēlāk tikai retais tiks galā. Centrā dažkārt gadās, ka suni nopērk, lai turētu dzīvoklī, pilsētā, un drīz vien ved atpakaļ kinologiem.
Par to, kāda būs kucēnu dzīve pēc "iesaukuma", ko viņi iemācīsies, stāsta Sputnik video.
Ziņu lente
0