Video

Karēlijā darbu sākusi pirmā zemledus izstāde Krievijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izstādes autori cer piesaistīt uzmanību ledāju kušanas problēmai. Šim nolūkam organizēta droša ieniršanas procedūra. Fotogrāfijas un gleznas iespējams apskatīt, tikai panirstot zem ledus Baltajā jūrā. Mūsu video ierakstā – galerija zem ūdens.

Karēlijā atvērta patiešām "atsvaidzinoša" izstāde. Lieta tāda, ka neparasto galeriju var apmeklēt, ienirstot zem ledus Baltajā jūrā.

Nilmogubas līcī, netālu no tūrisma centra "Polārais loks" ūdenī apskatām fotogrāfa Viktora Ļaguškina darbi "Kamēr ledus nav izkusis" un Denisa Lotareva gleznas "Dziļais sasalums".

Galerija uzdrukāta uz īpašas, pret sālsūdeni noturīgas plastmasas. Augšpusē audekli piestiprināti pie ledus, bet apakšdaļā tos tur svina atsvari.

Ļaguškins pastāstīja, ka ar saviem zemūdens pasaules uzņēmumiem viņš vēlas piesaistīt uzmanību ledāju kušanas problēmai, kas savukārt ved pie vairāku dzīvnieku sugu izmiršanas.

Izstādi jau apmeklējuši daiveri no Krievijas, Ķīnas, Vācijas un Francijas. Tā turpinās darbu līdz ledus kušanas periodam aprīļa sākumā. Ienirt var bez maksas, tomēr ir viens noteikums – daivera sertifikāts ir vajadzīgs.

Ziņu lente
0