Video

"Zaļie draudi": telekanāls RT svin 15 gadu jubileju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ironisks video ieraksts "Zaļie draudi", sagatavots aukstā kara laiku amerikāņu civilās aizsardzības mācību filmu stilā, stāsta, kā pasargāties no RT viļņiem.

Telekanāls RT pirmo reizi nāca ēterā 2005. gada 10. decembrī no studijas Maskavā. Šodien tas pieejams televīzijā un tīmeklī sešās valodās. 15 darba gadu laikā tas kļuvis par vienu no populārākajiem starptautiskajiem informācijas telekanāliem pasailē. RT sekmes atzinusi starptautiskās prēmijas International Emmy žūrija un dažādas slavenības, kuru vidū ir Emirs Kusturica, Rodžets Voterss un Olivers Stouns.

"Mums ir 15 gadi. Specdienesti visā pasaulē, uzelpojiet. Dzimšanas dienā apsolām nekur neiejaukties," teica RT galvenā redaktore Margarita Simoņana.

Savā dzimšanas dienā RT publicēja video ierakstu "Zaļie draudi", kas tapis aukstā kara laiku amerikāņu civilās aizsardzības mācību filmu stilā. Ironiskais ieraksts stāsta, kā pasargāties no RT viļņiem. Jubilejas priekšvakarā RT laida klajā ierakstu, kurā ar tehnoloģijas "deepfake" palīdzību parādīja, kā Krievijas telekanāls pārņēmis pasaules valstu līderu prātus.

Ik nedēļu telekanālu RT skatās simt miljoni cilvēku 47 pasaules valstīs (starptautiskās kompānijas IPSOS pētījums). RT bija pirmais ziņu telekanāls pasaulē, kas pārvarēja robežu YouTube – to noskatījās vairāk nekā 10 miljardus reižu, un RT apsteidza BBC, CNN, Al Jazeera, Euronews, FOX News.

15 darba gadu laikā RT ierakstījis simtiem interviju ar prezidentiem un augstākajām amatpersonām. Intervijas kanālam devuši Krievijas, Serbijas, Slovēnijas, Sīrijas, Bolīvijas, Venecuēlas, Argentīnas, Ekvadoras un citu valstu vadītāji. Tas veido ekskluzīvus šovus ar teležurnālistikas zvaigzni Lariju Kingu, Pulicera prēmijas laureātu Krisu Hedžesu, bijušo Ekvadoras prezidentu Rafaelu Korrea un bijušo Skotijas pirmo ministru Alekss Salmonds.

RT ir deviņkārtējs prestižākās TV prēmijas Emmy finālists, zelta medaļas ieguvējs Televīzijas festivālā Montekarlo kategorijā "Labākā 24 stundu ziņu programma". Telekanāls saņēmis simtiem starptautisko prēmiju mediju un televīzijas jomā.

Leģendārais teležurnālists Larijs Kings: "RT skatās visā pasaulē, tātad mēs esam piemēroti viens otram."

Serbu režisors Emirs Kusturica: "Krievijas telekanāls RT lieliski demonstrē, kādai ir jābūt televīzijai atšķirībā no BBC un CNN, kur demonstrē vienpousīgu informāciju."

Pink Floyd dibinātājs Rodžers Voterss: "Visā pasaulē ir neiedomājami aizspriedumaini telekanāli – dažādos aspektos un dažādu iemeslu dēļ. Ar prieku varu teikt, ka daudzus jaunumus uzzinu no RT."

Amerikāņu režisors Olivers Stouns: "Skatos tikai Krievijas telekanāla RT ziņas. Tam es ticu vairāk nekā Ziemeļamerikas medijiem, kuri kļuvuši par tīrāko propagandu."

Skotu rakstnieks Irvins Velšs: "RT (pamatoti) aizrāda BBC par aizspriedumiem. Skaidrs, ka mūsu "sabiedriskā televīzija" līdz ausīm iegrimusi korupcijā, tāpēc ir neobjektīva. Kāda, pie velna, izglītība, ziņas un izklaide?! Par tām muļķībām jūs maksājat savas licences nodevas."

Ziņu lente
0