Video

Hiperskaņas raķetes "Cirkon" starts Baltajā jūrā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašreizējās un perspektīvās pretraķešu aizsardzības sistēmas nespēj pārtvert hiperskaņas raķeti "Cirkon", kas pārvietojas ātrumā virs 10 tūkstošiem kilometru stundā.

Krievijas fregate "Admiral Gorshkov" palaida hiperskaņas spārnoto raķeti "Cirkon" no Baltās jūras. Mērķis atradās Barenca jūras akvatorijā. Raķete trāpīja mērķī 450 km attālumā. Tās ātrums pārsniedza 8 Mahus. Starts notika jauno bruņojuma veidu izmēģinājumu ietvaros.

Jūras bāzes hiperskaņas spārnotās raķetes "Cirkon" startam tiek izmantots iepriekš izstrādātais universālais kuģa artilērijas komplekss ZS-14. "Cirkon" raķetes caurplūdes dzinējs izmanto principiāli jaunu degvielu "Decilin M" ar palielinātu energoietilpību. Hiperskaņas raķetes jauda ļauj tai sekmīgi konkurēt ar kodolieroci. "Cirkon" ar konvencionālo lādiņu spēj iznīcināt pretinieka aviācijas bāzes kuģi vai lielu sauszemes objektu.

Fregate "Admiral Gorshkov" ir viens no mūsdienīgākajiem kuģiem Krievijas Ziemeļu flotē. Tas ir daudzfunkcionālais kara kuģis, kas spēj cīnīties ar pretinieku virs ūdens, gaisā un zem ūdens. Fregate spēj apšaudīt objektus krastā vairāk nekā 1,5 tūkstošu kilometru attālumā.

Ziņu lente
0