Video

Putins reaģēja uz Lukašenko ideju izmainīt Baltkrievijas Konstitūciju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc KR prezidenta Vladimira Putina sacītā, ne līdz galam pamatotu apsūdzību vietā pret Lukašenko Baltkrievijas opozīcijai būtu laiks iesaistīties situācijas noregulēšanā valstī.

Par "soli pretī oponentiem" KF prezidents Vladimirs Putins nosauca Baltkrievijas līdera Aleksandra Lukašenko piedāvājumu veikt izmaiņas republikas Konstitūcijā. Krievijas valsts līderis izdarīja paziņojumu Maskavā "VTB Kapital" investīciju foruma "Krievija sauc" laikā.

"Būtu pareizi, ja visi ‘Baltkrievijas politiskie spēki iesaistītos noregulēšanas procesā un ietekmētu lēmumus šī procesa gaitā, nevis ne līdz galam pamatoti apsūdz prezidentu Lukašenko tajā, ka viņš vēlas pastrādāt viltību," uzsvēra Putins.

Situācija Baltkrievijā saasinājās pēc 9. augusta prezidenta vēlēšanām. Saskaņā ar CVK datiem, uzvaru vēlēšanās izcīnīja Aleksandrs Lukašenko, taču opozīcija neatzina balsojuma rezultātus un par uzvarētāju nosauca Svetlanu Tihanovsku. Opozicionāri  sāka uzstāt uz "varas transfēra" valstī, sakarā ar ko Ģenerālprokuratūra ierosināja lietu pēc panta par aicinājumiem ieņemt varu.

Ziņu lente
0