Video

Apšaudīja un spārdīja: policisti ASV uzbrukuši Sputnik producentam

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policisti nav spējīgi parūpēties par žurnālistu drošību, kuri informē par protestiem ASV. Vēl vairāk, likumsargi, šķiet, uzskata par normālu vardarbīgu apiešanos ar mediju pārstāvjiem.

Pirmdien, 1. jūnijā policisti uzbruka Sputnik producentei Vašingtonā Nikolai Raselai, kas ziņoja par nekārtībām pie Baltā nama.

Rasela vairākkārt demonstrēja preses karti un informēja, ka viņa ir preses pārstāve, žurnāliste, tomēr kārtības sargi nepievērsa tam nekādu uzmanību un tīši apšaudīja sievieti ar gumijas lodēm. Pēc tam viens no likumsargiem nogrūda žurnālisti uz zemes un mīdīja ar kājām.

Rezultātā Rasela guvusi virkni traumu. Jāpiebilst, ka viņa nav vienīgā žurnāliste, kas nemieru laikā cietusi no policistu rokām.

Krievijas Ārlietu ministrija šādu policijas rīcību novērtēja kā "tīši cietsirdīgu" un pauda sašutumu par to, kā policisti ASV apietas ar žurnālistiem protestu laikā.

Krievijas diplomāti uzsvēra, ka tas ir nedraudzīgs solis no ASV varasiestāžu pises un starptautisko tiesisko saistību kliedzošs pārkāpums žurnālistu drošības un nekavētas darbības nodrošināšanas jomā.

Iepriekš policisti izmantoja arī asaru gāzi pret medijiem Mineapolē. Pa rokai kārtības sargiem gadījās arī RIA Novosti darbinieks Mihails Turgijevs.

Arī viņš, tāpat kā Rasela, vairākkārt uzrādīja policijai preses karti, taču likumsargi iešļāca asaru gāzi viņam tieši sejā.

Ziņu lente
0