Video

Protesti ASV: kā amerikāņi cenšas uzvelt vainu Krievijai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV nenorimst plaša mēroga protesti afroamerikāņa Džordža Floida bojāejas dēļ. Vīrietis nomira maija beigās pēc tam, kad viņu aizturēja policija Mineapolisā, Minesotas štatā.

Incidents izprovocēja protestus visā valstī. Jau vairākas dienas simtiem cilvēku iziet Mineapolisas, Ņujorkas, Vašingtonas un citu ASV lielpilsētu ielās, protestējot pret policistu patvaļību.

Daudzās vietās mierīgas demonstrācijas ātri pāraugušas nekārtībās un sadursmēs ar policiju. Dalībnieki rīko grautiņus, apzog veikalus, dauza skatlogus un aizdedzina atkritumu konteinerus.

Protestu laikā cietis arī RIA Novosti korespondents Mihails Turgijevs, sakarā ar ko Krievijas vēstniecība nosūtīja notu Valsts departamentam.

Tikmēr vairākos štatos policijai palīgā nosūtīta ASV Nacionālā gvarde, taču nedz tā, nedz gumijas lodes un asaru gāze nevar apspiest protestu noskaņojumu.

Šajā fonā bijusī Baraka Obamas padomdevēja Sjuzana Raisa uzstājās ar apsūdzībām pret Krieviju. Pie kā šoreiz ir vainīga Maskava un kāds sakars ar šo stāstu ir Donalda Trampa bunkuram – stāstām mūsu video.

Ziņu lente
0