Video

#UzvarasPasts: blokādes dalībniece Zoja Romaņenko gaida jūsu vēstules

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zoja Pavlovna pārdzīvojusi Ļeņingradas blokādi, kurā zaudēja tēvu, māti un vecmāmiņu. Kad sākās karš, Zojai bija sešpadsmit gadi. Viņa pastāstīja par sevi un tagad gaida jūsu stāstus.

Lielās Uzvaras 75. gadskārtas priekšvakarā telekanāls RT laidis klajā projektu #UzvarasPasts, kura ietvaros skatītājiem dāvāta iespēja uzzināt Lielā Tēvijas kara veterānu dzīves ceļus un nosūtīt vēstules vai pat video uzrunas.

Ветераны принесли цветы к Вечному огню - Sputnik Latvija
#UzvarasPasts: RT dod iespēju uzrunāt veterānu personīgi

Šoreiz projekta #UzvarasPasts varone ir Zoja Pavlovna Romaņenko. Viņai bija sešpadsmit, kad sākās karš. Pie Ļeņingradas viņa pārdzīvoja baisāko blokādes ziemu.

Tēvs nomira badā viņas rokās. Pēc viņa aizgāja viņsaulē Zojas māte un vecmāmiņa. Sarkanā Kusta kursos Zoja Pavlovna apguva medmāsas zinības un sāka darbu kara lauka hospitālī. Kopā ar Sarkano armiju viņa izgāja visu karu. Uzvaru viņa sagaidīja Vācijā.

Projekta #UzvarasPasts ietvaros jūs varat nosūtīt vēstuli Zojai Pavlovnai. Adrese: 111020, Maskava, Borovaja iela 3/1, Zojai Romaņenko. Video uzrunu vai savus jautājumus sūtiet uz e-pastu pochtapobedy@rttv.ru.


Ziņu lente
0