Video

Par ko interesējās UDD: Krievijas jūrnieki pastāstīja par aizturēšanu Ukrainā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kratīšana, dokumentu konfiskācija un Krimas tilts: Krievijas tankkuģa jūrnieki atklāja aizturēšanas Ukrainā detaļas ekskluzīvā Sputnik intervijā.

Ukrainas Drošības dienests (UDD) aizturēja Krievijas tankkuģi "Nika Spirit " 25. jūlijā. Pēc kratīšanas un dokumentu konfiskācijas ekipāžu atlaida, vēlā naktī visi desmit jūrnieki ieradās Maskavā ar lidmašīnu no Kišiņevas.

Pirms izlidošanas uz dzimteni Sputnik Moldova palūdza jūrniekus pastāstīt aizturēšanas detaļas.

Ekipāžas locekļi uzsvēra, ka nekādus noteikumus viņi nav pārkāpuši, pirms ienākšanas Izmailas ostā remontdarbu veikšanai Ukrainai tika sniegti visi nepieciešamie dokumenti.

Kuģa kapteinis Iļja Drebjazka pastāstīja, ka UDD darbinieki ieradās uz klāja nākamajā dienā, veica kratīšanu, paņēma jūrnieku liecības un konfiscēja dokumentus, sarunu ierakstus un klāja žurnālus.

Tieši no ukraiņiem jūrnieki uzzināja, ka viņu tankkuģim iepriekš bija cits nosaukums - "Neyma ". Pēc UDD domām, ar šo kuģi aizšķērsoja pāreju zem tilta Kerčas šaurumā.

Krievijas ĀM paziņoja, ka Maskava noskaidro visus šīs lietas apstākļus, lai veiktu adekvātus pasākumus. Krievijas konsuls Moldovā Maksims Stepanovs nosauca tankkuģa aizturēšanu par neordināru gadījumu, kurš prasa īpašu izpēti.

Ziņu lente
0