Video

Baltijas anomālija: objekts Baltijas jūras dzīlēs samulsinājis zinātniekus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Video ieraksts no Baltijas jūras dzīlēm nav palīdzējis atbildēt uz galveno jautājumu par mīklainā objekta izcelsmi. Paskatieties, ko izdevies uzņemt zviedru komandai Baltijas jūras dibenā.

Gandrīz pirms desmit gadiem zviedru akvalangisti atrada noslēpumainu objektu Baltijas jūras dibenā. Kopš tā laika nerimst strīdi, kas tā tāda ir – Baltijas anomālija. Detalizētais video ieraksts, ko jau vairākkārt centušies veidot pētnieki, nav devis atbildi uz galveno jautājumu par mīklainā objekta izcelsmi, kas atrodas 80 metru dziļumā. Lieta tāda, ka, tuvojoties anomālijai, iekārtās radās traucējumi, uzņemšanas aparatūra demontrēja disfunkcijas.

Zinātnieku domas par Baltijas anomālijas izcelsmi ir kardināli atšķirīgas. Skeptiķi apgalvo, ka tas ir parasts ģeoloģisks veidojums, milzīgs bazalta bluķis, ko atnesis ledājs. Vēsturnieki domā, ka Baltijas jūras dzīlēs, iespējams, ir slepens bunkurs, ko Otrā pasaules kara gados uzbūvējuši vācieši. Taču paši atraduma autori uzskata, ka tas ir ārpuszemes izcelsmes objekts.

Ziņu lente
0