Video

Paklausieties, kā pelēkais ronis izdzied populāras melodija

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šajā video pelēkais ronis patiešām dzied! Viņš atkārto melodiju no "Zvaigžņu kariem" un trāpa notīs.

Šis ronis kopš bērnības iegūst mūziķa izglītību. Zinātnieki-biologi no Sentendrjūsas Universitātes Lielbritānijā centās iemācīt dziedāt trīs ronēnus – Gendalfu, Dženisu un Zolu, kuri atradās universitātes uzraudzībā.

Mazuļiem kopš pašas dzimšanas mācīja dziedāt melodijas – zinātnieki spēlēja tiem notis, bet ronēni tās atkārtoja. Pēc atskaņošanas precizitātes sasniegšanas 80% līmenī, zinātnieki ķērās klāt nākošajam mācību posmam. Roņiem mācīja dziedāt patskaņus.

Un speciālisti kopā ar saviem audzēkņiem guva patiešām augstus sasniegumus. Visi roņi tagad spēj ļoti līdzīgi atkārtot īsas skaņu rindkopas. Savukārt Zola pat izrādījās spējīgs atveidot 10 notis no slavenās šūpuļdziesmas Twinkle Twinkle Little Star un izpildīt vienu no pazīstamākajām melodijām no kinofilmas "Zvaigžņu kari".

Zinātnieki skaidro, ka kaut kas tamlīdzīgs nebūt nav tipisks šādiem dzīvniekiem. Un šis pētījums sniedz iespēju labāk izpētīt cilvēku valodas attīstības evolūciju, lai izstrādātu jaunas runas traucējumu ārstēšanas metodes.

Ziņu lente
0