Video

Video no tiesas zāles: Višinskis pastāstīja par šantāžu un "Ukrainas kaunu"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Portāla RIA Novosti Ukraina vadītājam Kirilam Višinskim, kurš vairāk nekā pirms gada tika arestēts Kijevā ar izdomātu apsūdzību, izdevies aprunāties ar žurnālistiem.

Kijevas pilsētas Podoļskas tiesā notika kārtējā sēde portāla RIA Novosti Ukraina vadītāja Kirila Višinska lietā.

Višinskis aizturēts Kijevā 2018. gada maijā. Portāla "RIA Novosti Ukraina" redakcijas telpas tika pārmeklētas. Žurnālistam izvirzītas apsudzības par valsts nodevību un pašpasludināto Donbasa republiku atbalstu: viņam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 15 gadiem. Višinskis vēl joporojām atrodas apcietinājumā.

Руководитель портала РИА Новости Украина Кирилл Вышинский в Подольском районном суде Киева, май 2019 - Sputnik Latvija
Viedoklis
Višinskis: gads cietumā nav salda lieta, bet brīvības dēļ kompromisu nebūs

Žurnālistam izdevās aprunāties ar kolēģiem no aģentūras Ruptly tiesas zālē. Videoierakstā redzams, ko teica žurnālists, kurš tik ilgu laiku pavadījis apcietinājumā ar politiska rakstura apsūdzību.

Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzsvēra, ka Višinskis arestēts par profesionālo darbību, un norādīja, ka tā ir bezprecedenta situācija. EDSO pauda nopietnas bažas par Kijevas darbībām un aicināja atbrīvot žurnālistu. Maskava nosūtīja Kijevai protesta notas ar prasību pārtraukt vardarbību pār preses pārstāvjiem.

Šī gada aprīlī Krievijas žurnālisti nosūtīja vēstuli Vladimiram Zeļenskim, kurš izcīnīja uzvaru Ukrainas prezidenta vēlēšanās. Viņi aicināja palīdzēt atbrīvot Kirilu Višinski.

Zeļenska inaugurācija notika 20. maijā.

Ziņu lente
0