Video

Publicēts video ieraksts: Krievijas iznīcinātājs pārtvēris ASV bumbvedējus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka amerikāņu lidmašīnas tuvojušās Krievijas robežām no Melnās un Baltijas jūras puses.

RĪGA, 18. jūnijsSputnik. Krievijas Aizsardzības ministrija publicējusi video ierakstu, kurā redzams, kā Krievijas iznīcinātājs Su-27 pārtver ASV GS bumbvedēju B-52H, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš Krievijas Nacionālais aizsardzības kontroles centrs informēja, ka amerikāņu lidmašīnas tuvojušās Krievijas robežām no Melnās un Baltijas jūras puses.

Atzīmēts, ka ASV lidmašīnas nav pārkāpušas robežas. Krievijas iznīcinātāji tās pātvēra saskaņā ar starptautiskajiem noteikumiem.

Самолеты-перехватчики Су-27 - Sputnik Latvija
Krievijas Su-27 pārtvēris ASV un Zviedrijas lidmašīnas virs Baltijas jūras

Pēdējā laikā ārvalstu lidmašīnas un bezpilota lidaparāti aizvien biežāk parādās Krievijas robežu un militāro objektu tuvumā. Lidaparāti tiek regulāri registrēti virs Baltijas jūras, Krimas un Krasnodaras novada tuvumā, kā arī Krievijas armijas bāzu apkaimē Sīrijā.

Martā pie Krievijas robežām manāmi biežāki kļuvuši stratēģisko kodolieroču bumbvedēju Boeing B-52H lidojumi. Krievijas Aizsardzības ministrija jau vairākkārt aicinājusi Vašingtonu atteikties no tamlīdzīgām operācijām, taču Pentagons ierosinājumus ignorējis.

Ziņu lente
0