Video

Slava cīnītājiem pret fašismu: pikets pieminekļa Atbrīvotājiem aizsardzībai Rīgā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā 23 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju parakstīja Latvijas Krievu savienības petīciju par nepieciešamību pieņemt likumu, kurš aizsargā pieminekļus cīnītājiem pret nacismu; tas netraucēja Saeimai noraidīt tautas iniciatīvu bez tās izskatīšanas pēc būtības.

Pirms sēdes 6. jūnijā vairāki desmiti cilvēku sapulcējās pie Saeimas ēkas, lai atgādinātu par nepieciešamību aizsargāt pieminekli Rīgas un Latvijas Atbrīvotājiem Pārdaugavā un citus pieminekļus cīnītājiem pret fašismu no nacionālistu centieniem tos nojaukt.

Aktīvisti izgāja ar plakātiem: "Apturiet neofašisma celšanos Eiropā!", "Revanšismam – nē!", "Deputāt, necīnies ar vēsturi – atbildi par tagadni!", "Pieprasām likumu par pieminekļiem!". Pēc uzstāšanās laukumā sāka skanēt karalaiku dziesmas latviešu valodā, lai nacionālisti labāk izprastu, kādas vērtības aizstāv klātesošie.

Sīkāk par mītiņu – Sputnik Latvija reportāžā.

Latvijas Krievu savienības petīciju par pieminekļu aizsardzību cīnītājiem pret nacismu jau parakstījuši vairāk nekā 23 tūkstoši cilvēku, tai pievienojas arvien vairāk nevienaldzīgo. Nepieciešamo parakstu skaitu iniciatīvas iesniegšanai Saeimā – 10 tūkstošus – tā savāca rekordlielā ātrumā – trīs dienās.

Neraugoties uz to, Saeima noraidīja šo petīciju, neizskatot tās būtību.

Vienlaikus turpinās petīcijas par pieminekļa Atbrīvotājiem demontāžu, kuru gandrīz divos gados parakstīja mazāk nekā 11 tūkstoši cilvēku.

Tikmēr nacionālisti izdomā alternatīvus pieminekļa Atbrīvotājiem "problēmas" risinājumus, kurš neliek viņiem mieru. Piemēra, jaunievēlētais prezidents Egils Levits uzskata, ka piemineklis nav jānojauc, tā vietā blakus jāuzstāda cits piemineklis – cīnītājiem pret padomju režīmu.

Ziņu lente
0