Video

Krievijā nolaista ūdenī zemūdene, ko NATO iedēvējusi par "Melno caurumu"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Projekta "Varšavjanka" zemūdene "Petropavlovsk-Kamčatskij" nolaista ūdenī Admiralitātes kuģubūvētavā. Paskatieties, kā nolaista ūdenī zemūdene, ko NATO iedēvējusi par "Melno caurumu".

Projekta "Varšavjanka" zemūdene "Petropavlovsk-Kamčatskij" nolaista ūdenī Admiralitātes kuģubūvētavā. Svinīgais notikums tika uzfilmēts, un Sputnik Latvija publicē ceremonijas kadrus.

Projekta "Varšavjanka" zemūdene pieder pie pilnveidotas trešās paaudzes zemūdenēm. Dīzeļakumulatoru zemūdenes tonnāža – 3,95 tūkst. tonnu. Zem ūdens tā spēj pārvietoties ar ātrumu līdz 20 mezgliem, iegrimt līdz 300 m dziļumā un veikt līdz 45 diennaktis ilgus autonomos reisus. Zemūdene "Petropavlovsk-Kamčatskij" aprīkota ar mūsdienīgu inerciālo navigācijas kompleksu un automatizētu informācijas un vadības sistēmu.

Zemūdenes bruņojumā ir mīnas un torpētas, kā arī trieciena raķešu komplekss "Kalibr", kura spārnotās raķetes spēj sasniegt mērķi līdz 500 km attālumā. Projekta "Varšavjanka" zemūdenēs harmoniski apvienota akustiskā slepenība un mērķu identifikācijas attālums. Zemūdenes aprīkojums ļauj identificēt mērķus un trāpīt tajos attālumā, kas vairākkārt pārsniedz distanci, kurā zemūdeni spēj "reģistrēt" pretinieks. Tieši par augsta līmeņa slepenību "Varšavjanka" klases zemūdenes NATO iesauktas par "Melno caurumu".

Ziņu lente
0