Video

Kerčas ostā nogādāti aizturētie Ukrainas JKS kuģi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmdien Augstākā Rada tikās ārkārtas sēdē, lai izskatītu jautājumu par kara stāvokļa ieviešanu Ukrainā.

KF FDD iepriekš paziņoja, ka Ukrainas JKS kuģi "Berdjansk", "Ņikopoļ" un "Jani Kapu" pārkāpa Krievijas robežu. Uz likumīgām viņus pavadošo Krievijas FDD Robežsardzes dienesta un Melnās jūras flotes kuģu un kuteru prasībām nekavējoties apstāties viņi nereaģēja un veica bīstamu manevrēšanu. Aizturētie kuģi tika nogādāti Kerčas ostā.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko parakstīja rīkojumu par Nacionālās drošības un aizsardzības padomes (NDAP) lēmumu par kara stāvokļa ieviešanu valstī sakarā ar incidentu Melnajā jūrā, kurš vēl vairāk saasināja Maskavas un Kijevas attiecības, tika ziņots pirmdien prezidenta mājaslapā.

"Izpildīt Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes 2018. gada 26. novembra lēmumu "Par ārkārtas pasākumiem valsts suverenitātes  un Ukrainas neatkarības nodrošināšanai un kara stāvokļa ieviešanai Ukrainā"," teikts dokumentā.

Ukrainas Drošības dienestam norīkots veikt steidzamus pasākumus pretizlūkošanas, pretterorisma un diversiju novēršanas režīma pastiprināšanai, informācijas drošības nodrošināšanai.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka kara stāvokļa ieviešana valstī nenozīmē steidzamu mobilizāciju, tiks veikta

Ziņu lente
0