Video

Krievija pirmo reizi palaidusi nesējraķeti "Sojuz" pēc negadījuma Baikonurā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunā palaišana apliecināja "Sojuz" kuģu drošumu un kļūdas nejaušību, kura notika Baikonurā, uzskata eksperti.

Kosmosa spēku vienība naktī uz ceturtdienu veica "Sojuz-2.1b" palaišanu ar militāro satelītu no Pļeseckas kosmodroma. Saskaņā ar Krievijas Aizsardzības ministrijas datiem, visas pirms starta operācijas un starts notika štata režīmā. Noteiktajā laikā aparāts tika izvests mērķa orbītā. Zemes GKS Kosmosa spēku līdzekļi pārņēma satelīta vadību. Ar aparātu ir izveidoti un tiek uzturēti nepārtraukti telemetriskie sakari. Satelīts nosaukts "Kosmos-2528".

Šī palaišana kļuva par pirmo pēc nesējraķetes "Sojuz-FG" avārijas 11. oktobrī, kad pilotētais kuģis, kurš startēja no Baikonuras, nespēja iziet orbītā.

Palaišana no Pļeseckas apliecināja "Sojuz" kuģu drošumu, norādīja radio Sputnik ēterā rezerves ģenerālmajors, Bruņoto spēku Nacionālās rezerves oficieru apvienību asociācijas direktoru padomes priekšsēdētājs Vladimirs Bogatirjovs.

"Galvenais – šī palaišana apliecināja "Sojuz" kuģu drošumu, kļūdas nejaušību, kura notika Baikonuras kosmodromā, un turpmākās kosmosa nozares attīstības perspektīvu mūsu valstī," pastāstīja Bogatirjovs.

Pēc Kosmosa politikas institūta zinātniskā vadītāja Ivana Moisejeva domām, veiksmīga palaišana no Pļeseckas kosmodroma liecina, ka komisija ne vien tikusi galā ar nesējraķetes "Sojuz-FG" avāriju, bet arī veikusi nepieciešamos pasākumus.

"Pēc nesenā negadījuma tika paaugstināta kontrole pirmās un otrās raķetes "Sojuz" kārtas "paketes" salikšanā. Tā ir ierasta palaišana, un tā ir interesanta tikai uz iepriekš notikušās avārijas fona," pateica Moisejevs RIA Novosti.

Ziņu lente
0