Video

"Austrumi 2018" mācību kadri: tankistu un motorizēto kājnieku manevri

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien Krievijā noslēdzas vērienīgās "Austrumi 2018" mācības.

Krievijas lielākajās pēdējo desmitu gadu laikā mācībās, kuras sākās 11. septembrī un noslēdzas šodien, iesaistīti, saskaņā ar Aizsardzības ministrijas datiem, apmēram 300 tūkstoši karavīru, vairāk nekā 1000 lidmašīnu, helikopteru un bezpilota lidaparātu, līdz 36 tūkstošiem tanku, bruņutransportieru un citu mašīnu, līdz pat 80 kuģiem, tāpat piedalās arī Ķīnas un Mongolijas specvienības.

Sestdien Aizbaikāla novadā notika tankistu un motorizēto kājnieku manevri.

Iepriekš Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu paziņoja, ka liela mēroga militārās mācības plānots rīkot Krievijā reizi piecos gados, vēsta RIA Novosti.

Viņš norādīja, ka "Austrumi 2018" mācību rīkošana tika izplānota 2017. gadā, kad augstākais virspavēlnieks apstiprināja vērienīgo pasākumu rīkošanas plānu nākošajam gadam.

"Tiek dota galvenā kanva, ko mēs rīkosim nākošgad. Vienīgais, kas šajā plānā nenonāk — tās ir pēkšņas pārbaudes. Protams, mēs plānojām šīs mācības, un ceram tās rīkot turpmāk reizi piecos gados," pateica Šoigu.

Pēc viņa sacītā, valsts bruņojuma programma ir aprēķināta uz 10 gadiem, taču pasākumus, kuri demonstrē armijas kaujas gatavību, jārīko biežāk.

"Taču mums ir nepieciešami kaut kādi atskaites punkti starpā. Mums, es domāju augstākajam virspavēlniekam, jo, ieguldot šādus līdzekļus armijas, flotes pārbruņošanā, jāsaprot un jāredz, kurp mēs visi virzāmies, un vai mums šeit viss ir kārtībā," uzsvēra ministrs.    

Ziņu lente
0