Video

Krievijas militārpersonas parādīja pret Sīriju palaisto "gudro" raķešu atlūzas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atrasto raķešu fragmentiem ir raksturīgas plaisas no iznīcinošajiem Sīrijas Pretgaisa aizsardzības sistēmas vadāmo zenītraķešu elementiem.

Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštābā nodemonstrēja raķešu atlūzas, kuras izmantoja koalīcijas spēki triecienuzbrukumā Sīrijai 14. aprīlī. To vidū ir ASV ražoto jūrā bāzēto spārnoto raķešu "Tomahauks" elementi un Anglijas un Francijas ražojuma gaisā bāzētās spārnotās raķetes SCALP un Storm Shadow. Raķešu savienojumos un agregātos ir atzīmes ar sēriju numuriem, kā arī ar ieroču izgatavošanas datumiem un izgatavotāju firmām, atzīmēja Ģenerālštābā.

"Divas no tām nogādātas Maskavā. Šobrīd tās izmeklē Krievijas speciālisti, šī darba rezultāti tiks izmantoti Krievijas bruņojuma paraugu pilnveidošanā," paziņoja Ģenerālštāba pārstāvis.

Četrpadsmitā aprīļa rītā ASV, Lielbritānija un Francija šaubīga Damaskas izmantoto ķīmisko ieroču iegansta dēļ palaida pret valdības objektiem Sīrijā 105  spārnotās raķetes, tostarp, jūrā bāzētos "Tomahaukus", vadāmas aviācijas bumbas un raķetes "gaiss-zeme".

Koalīcijas spēki apgalvoja, ka visas raķetes trāpīja paredzētajos mērķos. Saskaņā ar Krievijas Ģenerālštāba paziņojumu, detalizēta analīze noraida šīs ziņas. Savāktie fragmenti, sprādzienu vietu un postījumu raksturs ļāva izdarīt secinājumu, ka mērķiem trāpīja ne vairāk kā 22 raķetes. Triecienuzbrukumu rezultātā neviens neesot gājis bojā, postījumi uz zemes izrādījušies minimāli.    

Ziņu lente
0