Video

ASV notikušas protesta akcijas pret uzbrukumiem Sīrijai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Protestētāji atgādināja par Amerikas militārajām kampaņām Irākā un Lībijā.

Brīvdienās vairākās ASV pilsētās, tostarp, Ņujorkā un Oklendā notika pretkara demonstrācijas. To dalībnieki protestēja pret Štatu militāro agresiju visā pasaulē, tostarp, Sīrijā. Aktīvisti turēja rokās plakātus ar uzrakstiem "Izbeidziet karus, ASV, mājās un ārzemēs", "ASV, rokas nost no Sīrijas" un "Viņi sameloja par Irāku, meloja par Lībiju un melo par Sīriju".

Sestdien no rīta ASV, Lielbritānija un Francija veica raķešu triecienuzbrukumus Sīrijas valdības objektiem, kuri, pēc viņu domām, tiek izmantoti ķīmisko ieroču ražošanai. Mazāk nekā pusotras stundas laikā viņi palaida pret Sīriju vairāk nekā 100 raķetes, lielāko daļu no kurām notrieca Sīrijas Pretgaisa aizsardzības sistēma. Krievijas spēki netika iesaistīti, taču viņi sekoja līdzi visām palaišanām.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nosauca triecienuzbrukumus par agresijas aktu pret suverenu valsti, turklāt tāpēc, ka nedz Krievija militārie eksperti, nedz vietējie iedzīvotāji neapstiprināja ķīmisko ieroču uzbrukuma faktu, kurš kļuva par triecienuzbrukumu ieganstu.    

Ziņu lente
0