Video

Ksenija Sobčaka apšļākusi ar ūdeni Žirinovski priekšvēlēšanu debatēs

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Miljoniem televīzijas skatītāju vēroja, kā Krievijas prezidenta kandidāte Ksenija Sobčaka apšļāca ar ūdeni otru kandidātu – Vladimiru Žirinovski.

Krievijas prezidenta kandidātu debates kanālā "Rossija 1" 28. februārī bija veltītas valsts aizsardzības spējām un armijai. Tajās piedalījās septiņi kandidāti: Sergejs Baburins ("Krievijas tautas savienība"), Pāvels Grudiņins (Krievijas Komunistiskā partija), Vladimirs Žirinovskis (Krievijas Liberāldemokrātiskā partija), Ksenija Sobčaka ("Pilsoniskā iniciatīva"), Maksims Suraikins ("Krievijas komunisti"), Boriss Titovs ("Izaugsmes partija"), Grigorijs Javlinskis ("Jabloko"). Vladimirs Putins no dalības debatēs atteicās.

Kaislības studijā uzvirmoja, kad Žirinovskis iejaucās Baburina uzrunā. Sobčaka izteica piezīmi KLDP līderim, kurš sāka apvainot Sobčaku, un viņa apšļāca kandidātu ar ūdeni.

"Man pat nācās mazliet apliet vectētiņu ar aukstu ūdeni, lai noremdētu lēkmi, citādi nabags tīri vai aizrijās ar lamuvārdiem. Droši vien, no malas izskatījās bēdīgi. Un, ja mazliet apdomāt notiekošo, kļūst vēl skumjāk," — vēlāk uzrakstīja Sobčaka savā Instagram.

"Provokatore ar bagātu kašķu pieredzi "sodu vietā" nenomierinājās un apšļāca ar ūdenio KLDP līderi. Jāpiebilst, ka pat tāds vēsturisks plaģiāts izrādījās esam nožēlojams viltojums un parodija," — reaģēja KLDP štābā.

Politiskās informācijas centra ģenerāldirektors Aleksejs Muhins minēto incidentu nodēvēja par balagānu.

"Te kļuva skaidrs, kāpēc Vladimirs Vladimirovičs nevēlas piedalīties tādā balagānā. Vai varat iedomāties valts prezidentu, kurš piedalītos tādā izrādē? Jāpiebilst, ka kandidāti — nezinu, neapzināti vai kādu slēptu motīvu vadīti, — lielā mērā pazemināja diskusijas politisko līmeni," — viņš teica RIA Novosti.

Prezidenta kandidāts Pāvels Grudiņins paziņoja, ka debates ir pārvērstas par šovu un atteicās no tālākas dalības priekšvēlēsanu diskusijās.

Krievijas CVK vadītāja Ella Pamfilova uzsvēra, ka CVK ir tikai novērotājs, un tā ir kandidātu darīšana — parādīt sevi vēlētājiem.

"Tālāk tā ir viņu iespēja un kompetence parādīt sevi tā, kā viņi vēlas, lai viņus ieraudzītu mūsu vēlētāji," — norādīja Pamfilova.

Krievijas prezidenta vēlēšanas notiks 18. martā.

Ziņu lente
0