Video

Barselona protestē pret Katalonijas politiķu arestu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizturētajiem politiķiem saskaņā ar prokuratūras izvirzītajām apsūdzībām kopumā draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 50 gadiem. Viņi apsūdzēti par sacelšanās organizēšanu, dumpi un valsts līdzekļu izšķiešanu.

Tūkstošiem iedzīvotāju izgāja Barselonas ielās – viņi protestē pret Katalonijas valdības bijušo locekļu arestu. Iepriekš tiesa arestēja astoņus Katalonijas valdības bijušos ministrus. Aizturētajiem atņemtas tiesības iziet brīvībā pret drošības naudu, un draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 50 gadiem: 25 gadi – par sacelšanās organizēšanu, 15 – par noziegumiem, kas saistīti ar dumpja ierosināšanu, vēl astoņi – par valsts līdzekļu izšķiešanu.

Apgabala bijušais vadītājs Karless Pudždemons un vēl četri politiķi uzturas Briselē un tiesas sēdē neieradās. Spānijas tiesa devusi rīkojumu izsniegt orderus viņu arestam. 27. oktobrī Katalonijas parlaments pieņēma rezolūciju par reģiona neatkarību. Stundu vēlāk Spānijas senāts apstiprināja Spānijas valdības tiešo pārvaldi reģionā. Spānijas premjerministrs Mariano Rahojs paziņoja, ka autonomijas valdības locekļi, tostarp – Karless Pudždemons, tiek atstādināti no amatiem un apgabala parlaments tiek atlaists. Katalonijas parlamenta ārkārtas vēlēšanas notiks 21. decembrī.

Ziņu lente
0