Video

Incidents mācībās "Rietumi": provokācija vai feiks

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tīklā parādījies incidenta video, kurš it kā noticis 18. septembrī savstarpējo stratēģisko Krievijas un Baltkrievijas mācību laikā "Rietumi 2017", kuru laikā nesankcionēti notika "gaiss - zeme" klases raķetes palaišana no helikoptera Ka-52.

Krievijas Aizsardzības ministrija noraida informāciju par "uguni pa žurnālistu pūli", kuru it kā veicis Krievijas GKS helikopters "Rietumi 2017" mācību laikā.

Rietumu militārā apgabala preses dienestā paziņoja, ka 18. septembrī manevros nav noticis neviens incidents, kurš būtu saistīts ar aviāciju.

"Visi paziņojumi sociālajos tīklos par "uguns atklāšanu pa žurnālistiem", "liels ievainoto skaits" ir tīša provokācija vai arī kāda cilvēka personīgā muļķība," citē Krievijas Aizsardzības ministrijas preses dienesta paziņojumu RIA Novosti.

Aizsardzības ministrijā uzsvēra, ka video sociālajos tīklos ir reģistrēta pavisam cita epizode, kad trenēšanās laikā sauszemes mērķu iznīcināšanā kāda helikoptera tēmēšanas sistēma veica kļūdainu mērķa noteikšanu.

"Nevadāmas raķetes šāviena rezultātā bojājumus guva viens no kravas automobiļiem, kurā neatradās cilvēki," paziņoja aizsardzības iestādes preses dienestā.

Stratēģiskās mācības "Rietumi 2017" notiek no 14. līdz 20. septembrim deviņos poligonos Baltkrievijā un Krievijā. Mācībās piedalās 12,7 tūkstoši militārdienējošo (7,2 tūkstoši no Baltkrievijas, ap 5,5 tūkstošiem no Krievijas). Manevrus vēro militārie pārstāvji no vairāk kā 50 valstīm.    

Ziņu lente
0